eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ανάργυρος Λεμπέσης:''Τα σταμπωτά δάπεδα και η..... άγνοια του Προέδρου της Ερμιόνης''

 

Αγαπητοί συνδημότες

Σ’ αυτήν τη συζήτηση - διαφωνία των συνδημοτών για την επίστρωση του σταμπωτού στην «παραδοσιακή Ερμιόνη» όπως την αποκαλούν θα απαντήσω στον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης με μια λαϊκή ρήση:


 «Καλά δεν ήξερες. Δεν ρώταγες;».


Διαβάζοντας αυτό το μακροσκελές δελτίο τύπου του Προέδρου της Ερμιόνης έμεινα άναυδος!!!

Πρόεδρος να προσκαλέσει συνδημότες μας για ενημέρωση στην έδρα του στο Δημαρχείο Ερμιόνης και να περιμένει να τον ενημερώσει τηλεφωνικά(όπως επικαλείται ο Πρόεδρος στο Δ.Τ) ένας δημότης εάν η Ερμιόνη έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός!!! Ντροπή.

Είναι πρωτάκουστο αυτό, δείχνει άγνοια και ανικανότητα.

Καλά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης δεν αξιώθηκε να ερευνήσει τους φακέλους των έργων από το Αρχείο του Δήμου Ερμιόνης όπως έχει υποχρέωση για να ενημερωθεί;;;

Γιατί δεν ρώτησε;;;

Εγώ για το καλό της Ερμιόνης μας όσο έχω τα μάτια μου ανοιχτά και το μυαλό μου στη θέση του θα ενημερώνω όποιον μου το ζητήσει για τα θέματα που γνωρίζω και αφορούν τον Δήμο Ερμιόνης. Ήδη το έχω πράξει πολλές φορές.

Για το συγκεκριμένο θέμα για το αν η Ερμιόνη είναι παραδοσιακός οικισμός βλέπε το 594/13-11-1978 ΦΕΚ/Δ.

Εσφαλμένα το ΦΕΚ αναφέρει ότι τα Μαντράκια Ερμιόνης ανήκουν στον νομό Αρκαδίας και το κυριότερο δεν αναφέρει καν κωδικό χαρακτηρισμού Παραδοσιακού Οικισμού για τα Μαντράκια όπως κάνει για όλους τους άλλους οικισμούς που χαρακτηρίζονται παραδοσιακοί.

Γι’ αυτό ήταν στο μεράκι του κάθε κατασκευαστή και του ιδιοκτήτη να εφαρμόσει ή όχι στα Μαντράκια τους περιορισμούς των όρων δόμησης της παραπάνω Υποργικής απόφασης (ΦΕΚ).

ΥΓ. Δήμαρχε Ερμιονίδας όποτε εξοικονομηθεί κονδύλι συνέχισε την επίστρωση με σταμπωτό και στο γραφικό στενό Παπαγεωργίου – Κέλλη – Αντώνη Δημαράκη (Τσακανίκου) και εμπρός από το παλιό φαρμακείο Παπαμιχαήλ μέχρι την πλατεία του Πεύκου. Σ’ αυτόν τον γραφικό δρόμο της Ερμιόνης γίνεται η περιφορά του Επιταφίου και των ιερών εικόνων που τις ακολουθεί πλήθος πιστών.

Ανάργυρος Λεμπέσης

Δήμαρχος 

του τέως Δήμου Ερμιόνης