eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Γιάννης Μαργέτας:''Παιδιά και αποπαίδια….''

Γιάννης Μαργέτας:''Παιδιά και αποπαίδια….''

 

κ. Αντιδήμαρχε,

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό από τη δημοτική αρχή, πως δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο αποκλεισμού κοινότητας από εκδήλωση που γίνεται στην έδρα της.

Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, πιστέψτε με οι ενδιάμεσοι διάλογοι δεν ενδιαφέρουν κανέναν και το αποτέλεσμα δείχνει ότι η δημοτική αρχή, για λόγους που ξέρει μόνο η ίδια, με πράξεις ή παραλείψεις της, απέκλεισε από τη διοργάνωση της εκδήλωσης για το έθιμο του Ιούδα, την ιστορική κοινότητα Ερμιόνης, αφού όπως σας ανέφερα και με την απάντησή σας αποδεχθήκατε, δεν υπάρχει έγγραφο που η ίδια η κοινότητα να αρνείται ρητά την συμμετοχή της.


Επιπλέον, εξ όσων αναφέρετε πουθενά δεν προκύπτει η ενασχόληση με το θέμα του ίδιου του Δημάρχου, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, λες και δεν ήταν σοβαρό πρόβλημα ο αποκλεισμός της κοινότητας.

Θέμα στο δήμο θα έπρεπε να είναι η μεταβίβαση περισσότερων  αρμοδιοτήτων στους προέδρους και τα συμβούλια των κοινοτήτων, όπως δίνει δυνατότητα και προτρέπει ο νόμος και όχι το de facto ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων που έχουν παραδοσιακά.

Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του δήμου μετά τις επερχόμενες εκλογές, μην υπερβαίνεται τις συνταγματικές διατάξεις που επιτρέπουν στους πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα και να επιλέξουν αυτοί ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες του δήμου για την επόμενη 5ετία, τοποθετώντας ήδη αυθαίρετα υποψήφιους στη θέση της αντιπολίτευσης, γιατί δείχνει έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών.

Εξάλλου ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την άσκηση της εξουσίας, αντικατοπτρίζεται στο ύφος των επιστολών σας και στη μόνιμη χρήση της ιστοσελίδας του Δήμου Ερμιονίδας,  για τις παραταξιακές σας ανακοινώσεις, χωρίς να σέβεστε ότι ένα τουριστικός δήμος, όπως ο δήμος μας, που απευθύνεται στην παγκόσμια κοινότητα ,δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιστοσελίδας του για την παράταξη του Δημάρχου.

Όσο για τη ναφθαλίνη, ψάξτε λίγο καλύτερα και θα διαπιστώσετε ότι αναβλύζει από πηγές πολύ κοντά σας.

Σας καλώ για ακόμη μία φορά να λειτουργείτε με ίσους όρους  απέναντι στους προέδρους και τα συμβούλια των κοινοτήτων  και να σταματήσετε το διαχωρισμό τους σε παιδιά και αποπαίδια.

Εν τέλει ,μην τρομοκρατείσθε  τόσο εμφανώς εσείς και οι συνδαιτυμόνες σας με τη δημιουργία της νέας παράταξης, ασχοληθείτε σοβαρά με τα πολλά και μεγάλα  προβλήματα του δήμου και των πολιτών και μη σας απασχολεί διακαώς η συγκρότηση του συνδυασμού μου. Όλα στην ώρα τους!!

 

Κρανίδι 14 Μαΐου 2022.

 

Γιάννης Μαργέτας.