eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

''ΜΗΝΥMΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Κρανίδι τιμά έναν πολιτικό που υπηρέτησε με δέσμευση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα εθνικά συμφέροντα σε Ελλάδα και Κύπρο.









Ο Γιάννος Κρανιδιώτης κέρδισε με το σπάνιο ήθος του την εκτίμηση και το σεβασμό όχι μόνο πολιτικών φίλων και αντιπάλων – επίτευγμα σπάνιο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα - αλλά και των ξένων συνομιλητών του. Η συμβολή του στην εθνική προσπάθεια για....
...... τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μεγαλονήσου που οδήγησε στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, είναι ιστορικά καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη. Δυστυχώς, ο τραγικός του θάνατος στο μοιραίο Φάλκον – καθώς και του γιου του και συνεπιβαινόντων - που συγκλόνισε ολόκληρο τον Ελληνισμό δεν του επέτρεψε να δει τον ιστορικό αυτό στόχο να πραγματοποιείται.


Τιμώντας τον Γιάννο Κρανιδιώτη, δεσμευόμαστε παράλληλα στη μνήμη τη δική του αλλά και όσων Ελλήνων εργάστηκαν και θυσιάστηκαν για τα εθνικά μας ζητήματα, να συνεχίσουμε με προσήλωση και αυτοπεποίθηση, ο καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του, το διαρκή αγώνα για τα δίκαια του Έθνους μας.

Είμαι βέβαιος ότι η αδελφοποίηση θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους εθνικούς δεσμούς που συνδέουν τους δημότες των δύο πόλεων και θα διατρανώσει το μήνυμα ότι παραμένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι απέναντι στις κοινές προκλήσεις.