eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

''Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ''

''ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο εκδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τις αρνητικές εξελίξεις στις σχέσεις Καμιζή- Λεμπέση δείχνουν ότι ο Δημήτρης Σφυρής κερδίζει έδαφος στην περιοχή του Δήμου Ερμιόνης.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν μια τολμηρή ανοιχτή συγκέντρωση με ελεύθερη συζήτηση, η οποία διοργανώθηκε επιτυχώς, και τιμήθηκε από περισσότερους των 300 ακορατών, εκ των οποίων τα 2/3 ήσαν από τον Δήμο Ερμιόνης.


Η ήρεμη και ενωτική αναφορά του υποψηφίου Δημάρχου Δημ. Σφυρή στον νέο μεγάλο.....
....... Δήμο Ερμιονίδας, άρεσε στον κόσμο που «τον πολιόρκησε» με πλήθος ερωτήσεων.


Οι τ. υπ. Δήμαρχοι κ.κ. Ιωσήφ Γανώσης και Ανδρέας Κρητικός καθώς και διακεκριμένοι δημότες όπως οι κ.κ. Δημαράκης, Νοταράς, Μέξης, Δαμαλίτης, και άλλοι πολλοί, έθεσαν ερωτήματα και θέματα για τα οποία ο Δημήτρης Σφυρής φάνηκε έτοιμος να απαντήσει ικανοποιητικά.


Στην ομιλία του, ο κ. Σφυρής, εξήγησε τα του Καλλικρατικού Δήμου. Ανέπτυξε την στρατηγική ανάπτυξης των «περιφερειακών» διαμερισμάτων και μέσω αυτής της «πρωτεύουσας» του Δήμου. Μίλησε για την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της εκτεταμένης ακτογραμμής (από Γαλατά – Θερμησία- Ερμιόνη- Πόρτο Χέλι- Κοιλάδα μέχρι Ίρια Ναυπλίου).


Τόνισε την ανάγκη να λειτουργεί η διοίκηση υπέρ των Δημοτών και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή συνεισφορά των Διδύμων και του Ηλιοκάστρου.

Η εκδήλωση διήρκησε 2,5 ώρες και μετά την λήξη της ο κόσμος επί 30 λεπτά «κράτησε» για συζήτηση τον υποψήφιο Δήμαρχο.


Ο ίδιος ο κ. Σφυρής χαρακτήρισε την οργάνωση της συνάντησης ως μη πολιτική αλλά ως αμφίπλευρα ενημερωτική.






Η δεύτερη εκδήλωση οργανώθηκε, λίγε ημέρες μετά, από την Δημοτική Παράταξη «Κίνηση Πολιτών Ερμιόνης», με στόχο, τα μέλη της να συναποφασίσουν το αυτοδιοικητικό τους μέλλον.


Η ολότητα των παρισταμένων μελών (Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι, στελέχη και μέλη) ενέκρινε την πρόταση του επικεφαλής κ. Ιωσήφ Γανώση και αποφάσισαν την στήριξη και συμμετοχή στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή.


Οι κ.κ. Γανώσης και Λαζάρου δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι ενώ η κα. Σκούρτη δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια με τον κ. Καμιζή.


Είναι χαρακτηριστική η επιχειρηματολογία του κ. Ιωσήφ Γανώση ο οποίος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε (κατ’ εξουσιοδότηση της παράταξης) με όλους τους φερόμενους ως υποψηφίους Δημάρχους.


Τόνισε ότι ο Δημήτρης Σφυρής εμφανίστηκε, με τις σκέψεις του και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, να είναι κατά πολύ καταλληλότερος για την διοίκηση του νέου Δήμου Ερμιονίδας, επιφυλλάσοντας ειδικό ρόλο για την Ερμιόνη, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος Καλλικράτη.