eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ''

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναύπλιο, 28 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με θέμα την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων για την αντικατάσταση υπεραστικών λεωφορείων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:...
....
«30 λεωφορειούχοι των ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. και 502 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, βασισμένοι στο νόμο 3717/2008 (ΦΕΚ 239 από 26/11/2008) της καταβολής επιδότησης 30% επί της συνολικής σχετικής δαπάνης, προέβησαν στην αγορά νέων λεωφορείων, τα οποία έχουν ήδη εντάξει στα προγράμματα δρομολογίων.
Έκτοτε το ποσό της επιδότησης δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να καταβάλουν τόκους υπερημερίας για την οφειλόμενη διαφορά, πληρώνοντας ουσιαστικά τις καθυστερήσεις και την αφερεγγυότητα του κράτους.
Σε προηγούμενη σχετική ερώτησή μου, με γραπτές απαντήσεις το μεν Υπουργείο Οικονομικών (αρ πρωτ. 1077584/1997) υποδεικνύει ως αρμόδιο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το δε Υπουργείο Μεταφορών (αρ. πρωτ. Β-1368), αφού απαντά πως οι σχετικές πιστώσεις έχουν ήδη εκταμιευτεί, υποδεικνύει ως συναρμόδια για την ικανοποίηση των αιτημάτων των ιδιοκτητών λεωφορείων το τότε Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Η σύγχυση αυτή ανάμεσα στα υπουργεία εντείνει την ανησυχία αλλά και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λεωφορειούχοι.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση της καταβολής επιδοτήσεων για την    αντικατάσταση υπεραστικών λεωφορείων που έχει φέρει σε απόγνωση τους λεωφορειούχους 
(2) Πότε θα καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό της επιδότησης στους λεωφορειούχους της Αργολίδας και της υπόλοιπης Ελλάδας που προέβησαν σε αγορά νέων λεωφορείων, βασιζόμενοι στην επιδότηση που προβλέπει ο νόμος 3717/2008.         
(3)Αν στο ποσό της επιδότησης συμπεριληφθούν και οι τόκοι υπερημερίας που  άδικα όλο αυτό το διάστημα αναγκάζονται να καταβάλλουν οι λεωφορειούχοι».