eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

 

κ. Δήμαρχε

Με αφορμή  τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα των κατοίκων της Κοιλάδας σχετικά με το αποχετευτικό δίκτυο, τα οποία  διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης  που έγινε τη Δευτέρα 8-5-2017 η ΝΕΔΥΠΕΡ έχει να τονίσει  τα παρακάτω:

Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων δεν είχε ζητηθεί ποτέ, από πλευράς Δήμου και  ΔΕΥΑΕΡ, η γνώμη των κατοίκων και δεν είχε αυτή εκφραστεί από απόφαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας της Κοιλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την «Τιμολογιακή πολιτική για την αποχέτευση της Τ.Κ. Κοιλάδας» στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας στις 31-01-2017  δεν μας παρουσιάστηκε η τεχνικο-οικονομική μελέτη ( αν και ζητήθηκε από την παράταξή μας που ψήφισε υπέρ, στο πλαίσιο της καλής πίστης) βάσει της οποίας τα χρήματα που ζητούνται από τους καταναλωτές ανταποκρίνονται στο ύψος της δαπάνης της ΔΕΥΑΕΡ για τις συνδέσεις στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας της υπηρεσίας.

Μετά τα παραπάνω η ΝΕΔΥΠΕΡ  ζητά:

1) Την επαναφορά της συζήτησης του θέματος στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι  της Κοιλάδας να ενημερωθούν πληρέστερα  από  το κυρίαρχο πολιτικό όργανο.

2) Να προσκομίσει η ΔΕΥΑΕΡ τα απαραίτητα στοιχεία και να παρουσιάσει επίσης τα τιμολόγια που πλήρωσαν και πληρώνουν σήμερα οι κάτοικοι του Κρανιδίου και της Ερμιιόνης για τη σύνδεση των ακινήτων τους με το αντίστοιχο αποχετευτικό δίκτυο αφού  εκεί λειτουργεί και μάλιστα όχι ολοκληρωμένο.


Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ