eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Δηλαδή να μη γίνει τίποτα .......

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

"ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ:   Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα και πάντοτε σύμφωνα με τη μελέτη και τις εισηγήσεις - γνωμοδοτήσεις αρμοδίων και ειδικών πρέπει να μπουν οι βάσεις και να διερευνηθούν όλες οι δυνατές παράμετροι για την υλοποίηση του έργου. Η μελέτη και οι μακέτες είναι μόνο η αρχή."ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Η σαρκοφάγος βρέθηκε στο κτήριο του ΟΤΕ και πολύ κοντά της ήταν και δεύτερη, αλλά σφηνωμένη κάτω από διπλανό σπίτι, η οποία δεν ανασύρθηκε. Άρα πρόκειται για θέση ταφής επιφανών Ρωμαίων Πολιτών και η μόνη σωστή θέση της αναστήλωσης της ρωμαϊκής σαρκοφάγου είναι αυτή που ορίζει η απόφαση του ΔΣ και καμιά άλλη, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Από τη στιγμή που παραχωρείται ο χώρος και βρεθεί χρηματοδότηση, η αναστήλωση είναι αποκλειστική δουλειά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι μελέτες και οι μακέτες σχετίζονται μόνον με την αρχιτεκτονική του χώρου και όχι με την αναστήλωση.
Το να μιλάμε πάλι για εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις  μη κατονομαζόμενων αρμοδίων και ειδικών, για διερεύνηση όλων των δυνατών παραμέτρων, προφανώς θέλουμε την διαιώνιση της ήδη προηγηθείσης γραφειοκρατίας.

Πρόταση: Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ενεργήσετε επίσης, ώστε το ΔΣ του Δήμου μας να πάρει απόφαση για τη συνέχιση των ανασκαφών στον ναό της Δήμητρας Χθονίας και για την ανάδειξή του.

Βασίλης Γκάτσος