eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ : Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ, ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ»




Στις 29/4/2017, στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών έλαβε χώρα Ημερίδα με θέμα «Η Αρχαία Ερμιόνη: ένα αστικό τοπίο και οι άνθρωποί του» (The Ancient Hermione: a cityscape and its people), στο πλαίσιο της Συνεργασίας του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών (Swedish Institute at Athens) με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας (Τhe Ephorate of Antiquities of Argolis), με επίκεντρο την αρχαία πόλη της Ερμιόνης.
Κύριος στόχος της έρευνας ήταν η κατανόηση της δομής της κοινωνικής ζωής της προαναφερόμενης πόλης-κράτους, όπως αυτή εξελίχθηκε στην πορεία των χρόνων. Τη γενική διεύθυνση του εν λόγω προγράμματος είχε αναλάβει η δρ. Άλκηστις Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας ενώ για τη σουηδική ομάδα υπεύθυνη ήταν η δρ. Jenny Wallensten, Υποδιευθύντρια του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, στις οποίες αξίζουν και θερμά συγχαρητήρια.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη , ο Δημοτικός Σύμβουλος, κύριος Απόστολος Λαδάς, ο οποίος εκπροσωπώντας το Δήμο Ερμιονίδας, απηύθυνε χαιρετισμό και πρότεινε την επανάληψη της ημερίδας στην πόλη της Ερμιόνης για την ενημέρωση μεγαλύτερης μερίδας κοινού. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος από την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης κύριος Χρήστος Μπαλαμπάνης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος από την Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης κύριος  Γιώργος Τσεγκής.