eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΠΥΡΑΝΔΡΕΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗ



 
ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΠΥΡΑΝΔΡΕΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗ
Ο επίσημος Ελληνικός Γαστρονομικός Οδηγός επιστρέφει ξανά στην περιοχή της Ερμιόνης, συνεχίζοντας την γαστρονομική του περιπλάνηση και αυτή τη φορά, τις πόρτες του, του ανοίγει η ψαροταβέρνα του Σπυρανδρέα http://www.greekgastronomyguide.gr/item/psarotaverna-spyrandreas-ermioni/. Κατά τον κύριο Πίττα, τρία κέντρα εστίασης στο λιμάνι της Ερμιόνης, σε συνολική απόσταση 100 μέτρων, το ένα δίπλα στο άλλο, διεκδικούν με αξιώσεις την καλύτερη τριάδα γεύσεων στην Ερμιόνιδα


Αν η ταβέρνα της Μαρίας έχει τους κλασικούς ελληνικούς θαλασσινούς μεζέδες και την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα ενός καφενείου που μετεξελίχθηκε σε ταβερνάκι, ο παρακείμενος Γανώσης το πιο παλιό εστιατόριο της Ερμιόνης που σερβίρει στην καλύτερη εκδοχή τους τα μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας και άλλες Μεσογειακές γεύσεις σ’ ένα περιβάλλον πιο sic, το τρίτο, ο Σπυρανδρέας είναι η κλασική αξία της Ερμιόνης, μια ψαροταβέρνα που μετρά μισό αιώνα λειτουργίας. Μόνο που εδώ οι γεύσεις και το περιβάλλον της δεν παραπέμπουν σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα, αλλά σε κάτι πολύ πιο σύγχρονο και εξελιγμένο. Γιατί εδώ θα δοκιμάσεις όλους τους τυπικούς θαλασσομεζέδες… αλλιώς, μόνους τους αλλά παντρεμένους με ζυμαρικά και ρύζια! Η ιστορία της ψαροταβέρνας ξεκινά το 1968 όταν τα δύο δίδυμα αδέρφια, Σπύρος και Ανδρέας, δημιούργησαν την ψαροταβέρνα Σπυρανδρέας και με την αγάπη που είχαν για το καλό φαγητό, αλλά και την φιλόξενη διάθεσή τους την μετέτρεψαν σε ένα περιζήτητο ψαροφαγάδικο στέκι. Πρόσφατα η επιχείρηση πέρασε στα χέρια των παιδιών του Σπύρου και του Ανδρέα (Δημήτρης, Γιώργος και Δημήτρης). Τα παιδιά σπούδασαν την τέχνη της μαγειρικής και ήρθαν με νέες ιδέες. Χωρίς να αποχωρισθούν τις παλιές συνταγές και την τέχνη του ψησίματος κάθε είδους ψαριών που καταφθάνουν καθημερινώς, εμπλούτισαν το μενού με νέες δημιουργίες, πιο ψαγμένες, όπως για παράδειγμα: 

Ριζότο μαγειρεμένο με κοτόπουλο, γαρίδες και σαφράν, Ριζότο μαγειρεμένο με μύδια και γαρίδες, Ριζότο μαγειρεμένο με ανάμεικτα άγρια μανιτάρια, Γαρίδες σερβιρισμένες με σπαγγέτι, μαγειρεμένες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, Γαρίδες, μύδια και χτένια σερβίρονται με μακαρόνια μαγειρεμένα με σάλτσα φρέσκια ντομάτας, Ταλιατέλες με γαρίδες, φρέσκα μανιτάρια και λάδι τρούφας, Aστακομακαρονάδα, σπιτική σπεσιαλιτέ, με φρέσκο αστακό. Σερβίρεται με μακαρόνια και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και βασιλικό και Σολωμό με μελάνι καλαμαριού και ταλιατέλες Σήμερα στην ψαροταβέρνα Σπυρανδρέας, δυο μέτρα από την θάλασσα με θέα τον κόλπο και το ιστορικό πευκοδάσος της χερσονήσου του Μπίστη, μπορεί να δοκιμάσει κανείς μια τέτοια ποικιλία λαχταριστών ριζότων και ζυμαρικών με θαλασσινά που δύσκολα θα βρει αλλού.