eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ανδριανός: “Το τέταρτο μνημόνιο είναι το επιστέγασμα της αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ανδριανός: “Το τέταρτο μνημόνιο είναι το επιστέγασμα της αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ήταν αχρείαστο αν η χώρα είχε σήμερα μια πιο υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση, χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις - Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε σε ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής: Με λιγότερους φόρους, με μείωση της σπατάλης, με βαθιές αλλαγές στο κράτος. Ένα μείγμα πολιτικής που όπου δοκιμάστηκε, με τελευταίο και χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Κύπρου, απέδωσε χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία”.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, για το τέταρτο Μνημόνιο είπε:

“Το τέταρτο μνημόνιο είναι το επιστέγασμα της αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας Κυβέρνησης που εξελέγη με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις –περήφανη διαπραγμάτευση, σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση της λιτότητας άμεση επούλωση των πληγών της κρίσης, στήριξη των λιγότερο προνομιούχων – και κάνει κάθε φορά τα αντίθετα.

Έχει βεβαίως την πολιτική του σημασία το αν, όπως διατείνεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, στην Κυβέρνηση γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το διαβόητο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν εντελώς ανέφικτο και συνεπώς εξαπάτησαν τους Έλληνες ή, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, είχαν αυταπάτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι συνέπειες της πολιτικής αυτής στη χώρα και στη κοινωνία, και ιδίως στους λιγότερο προνομιούχους που υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση θα προστάτευε κατά προτεραιότητα δεν αλλάζουν. Με την καταστροφική αυτή πολιτική ακυρώθηκαν οι βαριές θυσίες του ελληνικού λαού που είχαν αρχίσει να πιάνουν τόπο το 2014. Η χώρα είχε γυρίσει έστω και σε μικρή ανάπτυξη και την βύθισαν ξανά στην ύφεση. Έφεραν τους κεφαλαιακούς ελέγχους, επαιρόμενοι ότι κλείνουν τις τράπεζες και καταδίκασαν χιλιάδες, κυρίως μικρομεσαίες, ελληνικές επιχειρήσεις σε κλείσιμο και εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες στην ανεργία. Φτωχοποίησαν την κοινωνία, ισοπέδωσαν τη μεσαία τάξη και φορτώνουν τώρα ακόμη περισσότερα και αβάσταχτα βάρη στους αδυνάτους. 29 δις ευρώ πλούτου χάθηκαν και χάνονται μέχρι το 2018 εξαιτίας των πολιτικών αυτών – περίπου 7.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%  μέχρι το 2021 μέσα σ' ένα απολύτως αντιαναπτυξιακό περιβάλλον φορομπηχτικής αφαίμαξης. 4,9 δις νέα μέτρα πέραν τους του τέλους του τρίτου μνημονίου, χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα. Έριξαν την πέτρα του αναθέματος στο μέηλ Χαρδούβελη και φέρνουν τώρα 9,5 φορές περισσότερα μέτρα. Μειώνουν σημαντικά το αφορολόγητο χωρίς βεβαίως κανείς ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος να παραιτείται, παρά τα όσα έλεγαν μόλις λίγους μήνες πριν. Καταργούν τη μείωση του φόρου εισοδήματος για ιατρικές υπηρεσίες και στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Μειώνουν, οι υποτίθεται κοινωνικά ευαίσθητοι το επίδομα θέρμανσης: επί Νέας Δημοκρατίας ήταν στα 210 εκατομμύρια ευρώ για να φτάσει πλέον στα 58 εκατομμύρια. Καταργούν κοινωνικά επιδόματα και περικόπτουν τα ειδικά μισθολόγια, παραγνωρίζοντας τόσο την εθνική και κοινωνική προσφορά των στελεχών των Ενόπλων μας δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, όσο και τα βάρη που έχουν σηκώσει αυτά τα χρόνια τις κρίσης.

Επιβαρύνουν με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, που δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, υπονομεύοντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας μέσα από τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που κάνουν με τα αγροεφόδια:  πήραν τον ΦΠΑ από την Κυβέρνηση της ΝΔ στο 13%. Τον πήγαν στο 24%, αλλά και αύξησαν και τον ειδικό φόρο στο κρασί, γονατίζοντας την πρωτογενή παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας. Και αφού είδαν τα καταστροφικά αποτελέσματα, μπροστά στην οργή του αγροτικού κόσμου και τις δικές μας πιέσεις, επιστρέφουν τώρα τον ΦΠΑ για τα αγροεφόδια στο 13%, εκεί όπου τον βρήκαν. Και πανηγυρίζουν που αλλάζουν το δικό τους μέτρο. Έφτασαν να πανηγυρίζουν γιατί ξεψηφίζουν τα δικά τους μέτρα και για τα συσσίτια.

Επιβάλλουν περαιτέρω περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις 1,8 δις ευρώ. Κάθε συνταξιούχος θα χάσει μία έως δύο συντάξεις το χρόνο, ενώ κάθε μισθωτός ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου. Μειώνουν περαιτέρω την κατώτατη σύνταξη στα 393 ευρώ, τις συντάξεις αναπηρίας, τα μερίσματα και εφάπαξ, καταργούν σταδιακά το ΕΚΑΣ και τα οικογενειακά επιδόματα.

Ακόμα και την παιδεία, συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι εκτροπής της δημόσιας συζήτησης από τις συνέπειες της καταστροφικής τους πολιτικής. Εμείς τους λέμε ξεκάθαρα: με την αγωνία των παιδιών που ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν. Είναι απαράδεκτο να εξαγγέλλουν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προετοιμασία την κατάργηση των Πανελληνίων και την ίδια ώρα ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας να δηλώνει άγνοια ως προς τη διαδικασία που θα τις αντικαταστήσει.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει καλά πού οδηγεί η πολιτική της Κυβέρνησης. Μπροστά στην αλήθεια και την πραγματικότητα, καμία προσπάθεια συσκότισης και αποπροσανατολισμού δεν έχει τύχη. Ούτε βεβαίως έχει καμία τύχη η επικοινωνιακή επίκληση των αντιμέτρων, που θα ισχύσουν μόνο κατά το ποσοστό που η Ελλάδα θα υπερβεί τον στόχο του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Για να εφαρμοστούν μάλιστα στο σύνολό τους, το πλεόνασμα θα πρέπει να φτάσει το 5,5%, ποσοστό που ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τολμούν να ξεστομίσουν ως πρόβλεψη.

Τι ακριβώς κάνει η Κυβέρνηση; Δεσμεύει τη χώρα σε ένα εξαιρετικά περιοριστικό πρόγραμμα, Αφαιρεί χρήματα από την πραγματική οικονομία, φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο τους Έλληνες, για να τους εγκλωβίσει στη συνέχεια στην κρατική ελεημοσύνη - που ούτε καν αυτή δεν εξασφαλίζει- πανηγυρίζει γι' αυτό, και περιμένει ότι οι πολίτες θα τους συγχαρούν γι' αυτή την τεράστια επιτυχία τους και θα τους χειροκροτήσουν με ευγνωμοσύνη για όσα σπουδαία πέτυχαν γι' αυτούς και για τη χώρα.

Όποιος άκουσε έστω και λίγο τις ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αυτές τις μέρες, κατάλαβε καλά ποιος είναι ο ρόλος και η χρησιμότητα που έχουν τα λεγόμενα από σας αντίμετρα: είναι ο επικοινωνιακός μανδύας, το παραπέτασμα καπνού που κρύβει το αποκρουστικό πρόσωπο των μέτρων που φέρνουν. Είναι το συμβολικό άλλοθι για να μπορούν να εμφανίζονται στην αίθουσα της Βουλής στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κάνουν το άσπρο, μαύρο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το τέταρτο μνημόνιο θα ήταν αχρείαστο αν η χώρα είχε σήμερα μια πιο υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική Κυβέρνηση, χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι τα νέα βαριά μέτρα που φορτώνει αυτό το μνημόνιο στις πλάτες των Ελλήνων φέρουν φαρδιά-πλατιά και αποκλειστικά την υπογραφή και τη σφραγίδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε σε ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής: Με λιγότερους φόρους, ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανασάνουν τα νοικοκυριά. Με μείωση της σπατάλης. Με βαθιές αλλαγές στο κράτος ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, πιο φιλικό στον πολίτη, πιο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Ένα μείγμα πολιτικής που όπου δοκιμάστηκε, με τελευταίο και χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Κύπρου, απέδωσε χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία.

Αυτό το μείγμα πολιτικής θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών στις επόμενες εκλογές. Και εφαρμόζοντας αυτό το μείγμα, από την επομένη των εκλογών, θα δώσουμε τη μάχη όχι μόνο για τη διόρθωση των κακώς κειμένων αυτής της Κυβέρνησης αλλά και την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από την περιπέτεια της κρίσης, για την ανάταξη, τη δημιουργία και την προκοπή, που οφείλουμε στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά”.