eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ


Γράφει ο Απόστολος Λαδάς
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την εταιρία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΕ (επενδύτρια εταιρία) σε πρόσφατη συνάντησή μας, μας διαβεβαίωσαν ότι και οι δύο Μαρίνες θα κατασκευασθούν κανονικά όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό υλοποίησής τους.
Από την εταιρία έχουν κατατεθεί τρεις φάκελοι από το τέλος του 2016 και για τις δύο Μαρίνες, προκειμένου οι επενδύσεις να ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που έχει ψηφισθεί. Ο πρώτος φάκελος φορά την Μαρίνα Πόρτο Χελίου, ο δεύτερος αφορά τις λιμενικές κατασκευές της Μαρίνας Ερμιόνης και ο τρίτος τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Μαρίνας Ερμιόνης.
Κατά τους πρώτους μήνες του 2017, οι φάκελοι συμπληρώθηκαν και ενημερώθηκαν με ότι έχει ζητηθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ελέγχου των επενδύσεων.


Αναμένεται ότι θα είναι από τα πρώτα έργα που θα εγκριθούν με το νέο αναπτυξιακό νόμο δεδομένου ότι τα έργα αυτά είναι ώριμα , πλήρως αδειοδοτημένα και με εξασφαλισμένα τα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία έγκριση έργου από την Κυβέρνηση με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ αποφάσεις και εγκρίσεις αναμένονται σύντομα σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Για την μαρίνα του Πόρο Χελίου μας διαβεβαίωσαν ότι εάν καθυστερήσει υπερβολικά η ένταξή της στο αναπτυξιακό νόμο, το έργο θα προχωρήσει με ίδια κεφάλαια και αναμένεται να λειτουργήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2018.
Για την Μαρίνα της Ερμιόνης θα πρέπει να περιμένουμε την ένταξή της στο αναπτυξιακό νόμο, τα δε έργα εκτός απροόπτου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2017 και θα ολοκληρωθούν σε περίπου 18-20 μήνες. 

Όπως είναι λογικό εργασίες κατά τους θερινούς μήνες δεν θα εκτελούνται ή θα εκτελούνται όσες δεν εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δύο λιμανιών κατά την περίοδο αυτή.
Τέλος θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος μας βρίσκεται συνέχεια δίπλα στους επενδυτές σε όλες τις φάσεις του τόσο σημαντικού για την περιοχή μας έργου προκειμένου να βοηθήσει στην γρήγορη υλοποίησή του.