eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

''Ματιές στον Αργολικό τύπο...''

Ταφόπλακα το κλείσιμο των Λιμεναρχείων...

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική έκδοση του Αναγνώστη, ο Δημήτρης Σφυρής, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών που προωθεί η ηγεσία του ΥΝΑ και καταργεί τα Υπολιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης και του λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας.

Ο κ.Σφυρής πιστεύει οτι με την κατάργηση των λιμενικών σταθμών αποδυναμώνεται η τουριστική περιοχή του Κρανιδίου και της Ερμιονίδας. Τη στιγμή που ήδη έχουν εγκριθεί οι κατασκευές 2 μαρίνων στην περιοχή , υπάρχουν 3 λιμάνια το καθένα με δικές του αρμοδιότητες και 2 πορθμεία, αυτά των Σπετσών και της Υδράς.

“Αποδιοργανώνεται η περιοχή της Ερμιονίδας και όχι μόνο. Η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής στερεί τις δυνατότητες ανάπτυξης της”

“Ήδη τα Λιμεναρχεία του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης, καθώς και ο λιμενικός σταθμός της Κοιλάδας είναι αποδυναμωμένα με αδυναμίες είσπραξης εσόδων και ελέγχου των λιμενικών ζωνών. Πόσο μάλλον με την κατάργηση τους” τονίζει ο κ.Σφυρής, πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου.

Το Υπολιμεναρχείο του Πορτοχελίου και της Ερμιονής , δεν εξυπηρετούν μόνο την Αργολίδα και τον Αργοσαρωνικό αλλά...

... και τις τουριστικές Σπέτσες και την Ύδρα.

Επιπλέον, η περιοχή της Κοιλάδας υποβαθμίζεται με την οριστική κατάργηση του λιμενικού σταθμού παρότι η Κοιλάδα αποτελεί τον πυλώνα της αλιείας και βασικό οικονομικό τομέα που θρέθει τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος σύμφωνα με τον κ.Σφυρή με την κατάργηση των Λιμεναρχείων μπαίνει οριστικά η ταφόπλακα της περιοχής, μιάς και το κλείσιμο της Εφορίας, του ΙΚΑ, του Ταχυδρομίου και πολλών τραπεζών έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών, που θα φέρει μοιραία τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.