eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

''Δημοτική κίνηση Επιδαύρου : «Δημοκρατική ανατροπή» - Δημότες του δήμου Επιδαύρου ''

Σήμερα βρισκόμαστε στην δίνη μιας πρωτοφανούς ολόπλευρης κρίσης. Το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο. Ο κόσμος χάνει τα εισοδήματα και τα δικαιώματά του. Η ανεργία εκτινάσσεται , η οικονομία βυθίζεται. Οι νέοι μας ξενιτεύονται. Τα βασικά δικαιώματα (υγεία, παιδεία, στέγη, ακόμα και διατροφή για κάποιους) υποβαθμίζονται. Οι θεσμοί διαλύονται, η δημοκρατία περιστέλλεται.
Η δημοκρατική ανατροπή της καταστροφικής αυτής κατάστασης, καθίσταται αμεσότατη ανάγκη, με τον κοινό αγώνα του λαού.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση.

Ειδικά μετά τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» αποτέλεσε μεγάλο θύμα της κρίσης. Η λειτουργία της οδηγήθηκε σε υπερσυγκεντρωτισμό με μειωμένους και τους πόρους και την λαϊκή συμμετοχή.
Η κατεύθυνση είναι να γίνουν όλα ιδιωτικά (νερά, λιμάνια, διαχείριση απορριμμάτων) και οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες να συρρικνωθούν ή και να καταργηθούν ακόμα. Γίνεται δε κατανοητό ότι είμαστε πλέον στα όριά μας. ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει, και πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ, όχι αύριο.
Οι παρακάτω υπογράφοντες, δημότες-πολίτες του Δήμου Επιδαύρου που προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη ίδρυσης μιας Ενωτικής Ριζοσπαστικής Οικολογικής Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Επιδαύρου, με στόχο την δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο μας, την ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία, στις προτεραιότητες και την λειτουργία του προς όφελος όλων των Δημοτών –πολιτών του αλλά και των επισκεπτών του.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         Ένα Δήμο, πραγματικό αιρετό τοπικό θεσμό του αποκεντρωμένου κράτους, με τους δημότες να παρεμβαίνουν και να ελέγχουν.
·         Ένα Δήμο, κύτταρο δημοκρατίας και πολιτισμού, εχθρό του ρατσισμού και του φασισμού.
·         Επιλέγουμε τα συλλογικά όργανα παντού, αντί του “Δημαρχοκεντρισμού”, με αποκέντρωση εξουσιών προ τα κάτω.
·         Συμμετοχικούς θεσμούς με λαϊκές συνελεύσεις, συμμετοχικό προϋπολογισμό, τοπικά δημοψηφίσματα, αντί του συγκεντρωτισμού.
·         Αλλαγή του χωροταξικού του «Καλλικράτη», με βάση τη θέληση των δημοτών, έτσι που οι πολίτες να έχουν κοντά τους την Αυτοδιοίκηση. Να υπάρχει πραγματική ενότητα του Δήμου, με πρόνοια για τα ορεινά χωριά μας.
·         Απλή αναλογική σε όλα τα επίπεδα αντιπροσώπευσης στην Αυτοδιοίκηση.
·         Θεσμοθέτηση των απαραίτητων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στην Αυτοδιοίκηση από το κράτος.
·         Στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση ενάντια στα μέτρα διάλυσης (μείωση μισθών, διαθεσιμότητες, απολύσεις κλπ)
·         Διατήρηση και βελτίωση των αναγκαίων κοινωνικών δομών του Δήμου για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση.
·         Επέκταση των δομών αλληλεγγύης, έτσι που να καλύπτονται όλοι οι αιτούντες.
·         Διαχείριση των απορριμμάτων φιλική στο περιβάλλον (διαχωρισμός στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, ταφή υπολειμμάτων κλπ), με ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης.
·         Ποιοτικό και φτηνό νερό σε όλους τους κατοίκους του δήμου.
Στόχος μας, ο μετασχηματισμός της αυτοδιοίκησης, σε μια πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία, με λαϊκή συμμετοχή. Να γίνει ο Δήμος βασικός φορέας του κοινωνικού κράτους. Να συμβάλλει στην παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της πόλης και των χωριών μας.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
Σε κάθε πολίτη  του Δήμου μας. Σε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας. Μέσα από ανοιχτές διαδικασίες να ιδρύσουμε τη Δημοτική μας κίνηση. Να διαμορφώσουμε, σε επαφή με τους πολίτες και τους φορείς, το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας. Να συμφωνήσουμε συλλογικά για τους όρους συμμετοχής στις εκλογές του Μαΐου, τις παρεμβάσεις και το ψηφοδέλτιο.
Ο Δήμος μας δεν έχει ανάγκη από φθαρμένους τοπικούς παράγοντες, με ισχυρές «διασυνδέσεις».  Έχει ανάγκη από Δημοκρατικούς ανθρώπους, που λειτουργούν συλλογικά, από ανιδιοτελείς δραστήριους πολίτες, που θα στηρίξουν την τοπική μας κοινωνία που καταστρέφεται και θα στηριχτούν στους πολίτες, τα κινήματα και τα δίκτυα αλληλεγγύης.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους του Δήμου μας και τους ανέργους, να συμβάλουν για να απαλλαγούμε από όσους με τις πράξεις τους οδήγησαν τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση στη σημερινή καταστροφή. Να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές.
Λυγουριό  31/01/2014
 Νίνα Κουλετάκη, Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δημοκρατική Ανατροπή»
Η γραμματεία της κίνησης
Γιάννης Σαρρής
Μάρω Τσιρίδου
Λιάνα Γεωργιοπούλου