eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

«ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ!

«ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ...
 ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΤΡΩΝΗ!

- ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
- ...ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΙΖΗ !!!
- ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΤΕΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ << ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ>> ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ;;;

Δείτε παρακάτω το δελτίο τύπου του Δήμου Ύδρας που επιβεβαιώνει την πρωτοφανή Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Ελληνική πραγματικότητα οπου εφαρμόζεται(για πρώτη φορά) η μεταφορά αρμοδιότητας Λιμενικής Υποδομής.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
«Το  Μετόχι ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα του Δήμου Ύδρας»
ΦΕΚ 131/Β/2014



Ο Δήμος Ύδρας με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει ότι σήμερα  δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 131/Β/2014 η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Υπαγωγή της λιμενικής υποδομής (προβλήτας) στη θέση Μετόχι Θερμησίας Νομού Αργολίδας στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας»....
....

Μετά από μακρές προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη, του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Υ κ. Αθανασίου Μερτζάνη και την αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τελεσφόρησε αυτό που ελάχιστοι είχαν πιστέψει ότι μπορεί να γίνει, όταν ο Δήμαρχος δήλωνε ότι θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Μετοχίου.

Η δυνατότητα μεταφοράς της αρμοδιότητας ενός λιμένα σε όμορο Δήμο δόθηκε με τις διατάξεις του Νόμου 4150, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013. Αμέσως ο Δήμος Ύδρας κατέστησε σαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας ότι θέλει και μπορεί να αναλάβει την αρμοδιότητα του προβλήτα στο Μετόχι, προς όφελος των πολιτών της Ύδρας αλλά και της Ερμιονίδας. Τον Αύγουστο του 2013 το Υπουργείο απεύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους Δήμους Ερμιονίδας, Ύδρας και Τροιζηνίας, οπότε σε έκτακτη και αποκλειστική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την αρμοδιότητα του προβλήτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεταφορά αρμοδιότητας λιμενικής υποδομής.







Είναι πλέον στην αποκλειστική ευχέρεια του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν στο Μετόχι μια ασφαλή και λειτουργική εγκατάσταση, η οποία θα εξυπηρετεί την θαλάσσια μετακίνηση με κάθε καιρό. Μια εγκατάσταση που θα αναβαθμίσει την εξυπηρέτηση των Υδραίων και των επισκεπτών της Ύδρας, αλλά θα ενισχύσει και τις εμπορικές και αναπτυξιακές δυνατότητες των κατοίκων της Ύδρας και της Ερμιονίδας.

 «Έχει γίνει πλέον σαφές και αποδεκτό από τα Υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι ο Δήμος Ύδρας έχει αλλάξει. Ο Δήμος Ύδρας έχει γίνει ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής που με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, σχέδιο και οργάνωση διεκδικεί και τελικά παίρνει αυτό που ζητάει. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Δήμος Ύδρας ξαναβρήκε το πρόσωπο της αρχοντιάς, της σοβαρότητας και του σεβασμού. Ακριβώς όπως του αξίζει, όπως αξίζει στους Υδραίους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι κατενόησαν την αναγκαιότητα του αιτήματός μας, τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Ύδρας κ. Αθανάσιο Μερτζάνη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Δήμου μας καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. » δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος  Άγγελος Κοτρώνης.



Από το Γραφείο Τύπου