eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ»


''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Χρόνια πολλά και καλά σε σας και τις οικογένειές σας. Και καλή δύναμη σε όλους μας για να μπορέσουμε αυτό τον εξαιρετικά δύσκολο χρόνο να τον κάνουμε αφετηρία ενός καλύτερου μέλλοντος για μας, για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας. 
Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, να συγχαρώ το Σύλλογό σας για την πολύπλευρη δράση του που ενισχύει ακόμα πιο πολύ τους ήδη άρρηκτους δεσμούς που διαχρονικά συνδέουν τους Αρκάδες και τους Αργολιδείς..............
Και βεβαίως, να σας συγχαρώ για την απόφαση να τιμηθεί στη φετινή εκδήλωση ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ένας από τους διαπρεπέστερους επιστήμονες που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας. Είναι μια τιμή που αντανακλά στον τόπο μας, και λειτουργεί ως φάρος παραδειγματισμού στη νέα γενιά, στους νέους και τις νέες που μέσα στο θολό τοπίο της κρίσης αναζητούν το δρόμο τους. Ιδιαίτερα σήμερα, σ’ αυτή τη συγκυρία, άνθρωποι όπως ο Γιάννης Παπαδημητρίου που διαπρέπουν προσφέροντας το επιστημονικό και ανθρωπιστικό τους έργο εδώ, στην πατρίδα που τους γέννησε, είναι παραδείγματα που οφείλουμε περισσότερο από ποτέ άλλοτε να τα αναγνωρίζουμε και να τα αναδεικνύουμε.
Μια τελευταία λέξη: εν μέσω της κρίσης, ο πολιτισμός αποκτά ακόμα πιο μεγάλη συμβολική και ουσιαστική σημασία. Έχουμε ανάγκη να υπογραμμίσουμε ακόμη περισσότερο τις αρχές και τις αξίες που μας συνέχουν ως κοινωνία και νοηματοδοτούν τη ζωή και τη δράση μας. Γι’ αυτό ακριβώς, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών όπως ο Σύλλογός σας έχουν να διαδραματίσουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο. Εύχομαι λοιπόν και το 2011 να είναι μια χρονιά γεμάτη πρωτοβουλίες και δράσεις που θα μας θυμίζουν μέσα από το δώρο του πολιτισμού, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ανθρώπους και μέλη μιας κοινωνίας.
Σε ό,τι με αφορά, ξέρετε καλά ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να συνδράμω και γω, από τη θέση μου και με τις δυνάμεις μου, κάθε αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου σας.
Για μια ακόμη φορά, χρόνια πολλά και καλά».