''ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ''
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι γάλακτος
2 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)
1-2 κλωνάρια σέλερι (κομμένα)
2 κολοκυθάκια (σε ροδέλες)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2-3 φρέσκιες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 -2 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
1-2 φύλλα δάφνης
Λίγη μαντζουράνα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε
τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε
από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το αλευρώνουμε και το τσιγαρίζουμε
στο λάδι που έχουμε μαράνει τα λαχανικά. Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τα αρωματικά, τη δάφνη, τη
μαντζουράνα και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τα λαχανικά
να σιγοβράσουν για 1/2 ώρα περίπου ακόμα.
Τέλος, ανακατεύουμε το σκόρδο με το μαϊντανό και το ξύσμα
λεμονιου και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα 10 λεπτά πριν
βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά.