eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αυτόβουλοι Πολίτες : ''Σάτιρα και κακοήθεια''

''Σάτιρα και κακοήθεια''
AUTOVOULOI POLITES
προςeikonoskopionews@gmail.com
ημερομηνία18 Φεβρουαρίου

Τα κείμενα των Αυτόβουλων Πολιτών δεν έχουν αποσταλεί ποτέ στο ιστολόγιο του κ. Δαμαλίτη. Και αυτό έχει συμβεί ενσυνείδητα διότι απαξιώνουμε το ιστολόγιό του. Προσφάτως ο ίδιος όμως δημοσίευσε δικό του κείμενο χρησιμοποιώντας τη δική μας υπογραφή για δικούς του προφανώς λόγους.

Φαίνεται ότι τελευταία και μετά μάλιστα την αναβάθμισή του από τον Δήμαρχο έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού προκαλώντας παντοιοτρόπως.

Εμφανίστηκαν στο ιστολόγιό του αυτόκλητοι υπερασπιστές του διαμαρτυρόμενοι για τον μπλογκοδιασυρμό του εξ αιτίας σατιρικού κειμένου που δημοσιεύτηκε σε τοπικό ιστολόγιο..........
Διαφεύγει όμως της προσοχής όλων αυτών το γεγονός ότι η σάτιρα όπως και η γελοιογραφία είναι λογοτεχνικά είδη που χρησιμοποιούν, με υπερβολή βεβαίως, πρόσωπα που δίνουν τροφή με τη γραφικότητά τους και την ιδιαίτερη συμπεριφορά τους.

Ο ίδιος ο μπλόγκερ χρησιμοποίησε κατά κόρον προεκλογικά τη σάτιρα βάζοντας τα πρόσωπα πολιτικών κυρίως ατόμων πάνω σε ζώα και γράφοντας προσβλητικούς υπότιτλους.

Δεν είδαμε τότε καμία ευαισθητοποίηση και καμία διαμαρτυρία. Όπως δεν είδαμε και καμία αντίδραση όταν ο μπλόγκερ συχνά - πυκνά σπιλώνει με τα γραφόμενά του πρόσωπα αφήνοντας αιχμές για σοβαρότατα θέματα ηθικής ποιότητας και νομικής υπόστασης (παράβαλε «ο εμπρηστής της Πάτρας»). Αυτό πράγματι αποτελεί χυδαιότητα και δεν υπάγεται σε κανένα λογοτεχνικό είδος. Είναι κακοήθεια και συγχρόνως συκοφαντία. Και αυτά πρωτίστως πρέπει να καταδικαστούν και να στιγματιστούν και από τους μπλόγκερς και από την τοπική κοινωνία.

Οι Αυτόβουλοι Πολίτες