eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.... ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

(VIDEO)
 ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑΔΑ 1988

Το Εικονοσκοπιο NEWS και το Εικονοσκόπιο ΤV κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και καταφέρνει να ανοίξει το Σεντούκι, το μεγάλο αρχείο του Μιχάλη Οικονόμου...Όλοι στην Ερμιονίδα γνωρίζουμε το μεγάλο αρχείο που διαθέτει ο Μιχάλης Οικονόμου(ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κ.α πολλά) ......Με την πολύτιμη βοήθεια του γιού του Γιώργου Μ. Οικονόμου που μεταφέρει στο Εικονοσκόπιο με τεχνική αρτιότητα το πολύτιμο ανεξερεύνητο υλικό, συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι με αυτή την στήλη! 

Με μεγάλη χαρά λοιπόν το Εικονοσκόπιο Νews κάνει πράξη για ακόμα μια φορά μια πρωτοποριακή ιδέα που θα σκαλίσει την μνήμη των Ερμιονιδέων και θα τους θυμίσει εικόνες απο διάφορα γεγονότα του τόπου τα τελευταία 25 χρόνια.



Το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ  εκτός του ότι ευχαριστεί και για άλλη μια φορά  τους συνεργάτες του Μιχάλη Οικονόμου και τον γιο του Γιώργο Οικονόμου για την εμπιστοσύνη  που μας  δείχνουν  στη διαχείριση  του αδημοσίευτου  αρχείου τους, υπόσχεται να το αναδείξει όπως του αξίζει γιατί… όπως λέει και το τραγούδι
«Oι παρέες γράφουν ιστορία».


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ... 

Το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ μέσα από το ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ανατρέχει στην Ερμιόνη του χθες  και αφήνει την ομορφιά να μας συνεπάρει.

Μας δείχνει μια ξένοιαστη εποχή ,μια ΕΡΜΙΟΝΗ 23 χρόνια πριν, που ακόμη γλεντούσε, που οι Απόκριες και οι άλλες εποχές του χρόνου συνδέονταν με την κοινωνική ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων της. Τότε που οι άνθρωποι δεν αποστασιοποιούνταν από τα κοινά παρόλες τις δυσκολίες και η συμμετοχή είχε αξία .

Μια Αποκριάτικη  παρέλαση αρμάτων που αναδεικνύει το χιούμορ των κατοίκων ,τη γραφικότητα ορισμένων χαρακτήρων ,τη δυνατότητα να δίνεις την ψυχή σου και να έχεις το αρτιότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να περιμένει και ο πλέον αισιόδοξος.

Η ανεμελιά ,το απαράμιλλο Eρμιονίτικο κέφι ,ο γλεντζές χαρακτήρας παρελαύνει σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της Ερμιόνης παρέλαση με άρματα και αποκριάτικα θέματα γεμάτα φαντασία που αναδείκνυαν το ταλέντο κάποιων, χωρίς κρατική  χρηματοδότηση ,βγαλμένη από την καρδιά με καθολική συμμετοχή ,με μεράκι ,με στήσιμο αξιοζήλευτο με κόσμο που διασκεδάζει και κυρίως γελά.
.
ΑΓΑΠΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΜΕΡΑΚΙ και δεν φαίνεται πουθενά η ατομική συμμετοχή να δείχνεται ως μοναδική και να ακυρώνει την προσπάθεια που μεγαλουργεί όταν όλοι γίνονται ένας.

Αξέχαστες στιγμές ,μοναδικά απαθανατισμένες μέσα στο κέφι από τον Μιχάλη Οικονόμου που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η Ερμιόνη έχει ιστορία έχει πολιτισμό μέσα από τους ανθρώπους της! 
Μοναδικά άρματα και μασκαράδες σε θεματικές ενότητες με συμμετοχή όλων των φορέων όπως των σχολείων ,του πολιτιστικού συλλόγου «ΛΑΣΟΣ» και της Χορωδίας και Μαντολινάτας της Ερμιόνης  υπό την Διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιάννη Θεοδωρόπουλου, με το καλύτερο άρμα και παρουσία για την οποία βραβεύτηκε κιόλας όπως θα δείτε παρακάτω.

Είναι δύσκολο σ’οποιον δει το βίντεο που ακολουθεί να μην συγκινηθεί ,να μη νιώσει την καρδιά να πάλλεται, να μη χαμογελάσει, να μη λυπηθεί αν δεν υπάρχουν κοντά μας άνθρωποι που τότε γλεντούσαν ,τραγουδούσαν ή χόρευαν .

Δεν υπάρχει περίπτωση όποιος δει το βίντεο που ακολουθεί  να μην προβληματιστεί και να μη νιώσει νοσταλγία για τα χρόνια που έφυγαν και πήραν μαζί τους  το γέλιο, την ψυχή ,το τραγούδι, το κέφι ,την προσπάθεια της  προόδου μέσα από τη  συλλογική δουλειά.



Εμείς θα σας αφήσουμε να σας συνεπάρει το χθες , να απολαύσετε ξανά τις στιγμές της απόλυτης ευτυχίας για όσους πρωταγωνιστούσατε και το ζούσατε και οι νεώτεροι να γευτούν ότι δίνει μια γλυκιά επαφή με το παρελθόν .

 Το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ  μέσα από την προσέγγιση της μνήμης και της προσπάθειας που καταβάλλει να είναι δημιουργική η επαφή   της Ερμιόνης του χθες με το σήμερα μόνο μια ευχή  μπορεί να δώσει: η ξεγνοιασιά ,ο αυθορμητισμός ,το κέφι ,το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην  Ερμιόνη του 1988 να μπορούσαν να αγγίξουν και τις ψυχές μας σήμερα και να γίνουν  το έναυσμα για ανάλογες εκδηλώσεις.