eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

''Το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ είναι η άποψη του πολιτισμένου ανθρώπου. ''

Ενημέρωση του ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟΥ προς όλους τους αναγνώστες για κουκλοθεατρινίστικες απόψεις περί ηθικής, χυδαιότητας και απειλών για το κοινωνικό σύνολο.

Το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ είναι η άποψη του πολιτισμένου ανθρώπου.

Η άποψη των μελών ,των φίλων και αναγνωστών που σέβονται τον εαυτό τους,αγαπούν την Ερμιoνίδα ολόκληρη ,έχουν καταξιωμένο όνομα και έργο, δεν νιώθουν ότι απειλούν ή ότι απειλούνται από κανέναν.

Η ηθική  δεν ορίζεται καταγγέλοντας ανούσια τους πάντες και τα πάντα χωρίς λογική, χωρίς μέτρο ,χωρίς γνώση του αντικειμένου. Εμείς ασχολούμαστε με θέματα ουσίας που δεν έχουν ανάγκη κραυγών απελπισίας για να ακουστούμε. Άλλωστε η ηθική είναι πράξη δεν είναι εξαγγελία για τους άλλους, αλλά βιώνεται από τον καθένα καθημερινά στην προσωπική του και επαγγελματική ζωή και παραδίνεται ως παράδειγμα στους υπόλοιπους .Οι Ερινύες αν ακολουθούν κάποιους –ον-α, από το παρελθόν να μην μετουσιώνονται σε μύγες και να «μυγιάζονται».

Κι επειδή είναι Απόκριες και τα Καρναβάλια (όσα πρωτοστατούν στην κοινωνία της Ερμιόνης –εκείνα μόνο ξέρουν ποιά είναι και παρελαύνουν με τις πράξεις και τα λόγια τους)είναι καιρός τους να προβληθούν και από το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ για να τα «καμαρώσει » και ο κόσμος .Μόλις περάσει η εποχή τους περιθωριοποιούνται.

Άσχετοι κατά καιρούς  λοιπόν ως συνήθως, έρχονται να <<ποινικοποιήσουν>> και τις Απόκριες και τα Καρναβάλια και τα σκωπτικά τραγούδια.Διαρρηγνύουν θεατρινίστικα τα ιμάτιά τους αφού ούτε οι ίδιοι έχουν αίσθηση της ηθικής ή της σοβαρότητας του μεγέθους της καζούρας που εισπράττουν άμα τη εμφανίσει τους στην παραλία της Ερμιόνης.

Γιατί επαναλαμβάνουμε, μην ξεχνάμε, όλοι κρινόμαστε για την ηθική και τον πολιτισμό ή το έργο που έχουμε παρουσιάσει ή επιδείξει προγενέστερα.
Συστάσεις δε χρειάζονται όλοι αυτοί,  η Ερμιόνη όλη γνωρίζει και διασκεδάζει,  έτσι εμείς δεν κάνουμε ούτε διαφήμιση ούτε προβολή ούτε δυσφήμιση , μόνοι τους τα έχουν καταφέρει έτσι.

Απόκριες λοιπόν και για να μην υπάρχει μονοτονία φέρνουμε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των αναγνωστών μας και διαφοροποιούμαστε από την ηθική των μικρόψυχων, μίζερων και επαίσχυντων φωνασκούντων γυμνοσαλιάγκων  που καταγγέλουν για να έχει νόημα η ύπαρξή τους.

''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ, Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ EIKONOSKOPIO NEWS ΚΑΙ ΤΟ EIKONOSKOPIO TV''