eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

''ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ''

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα τις σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς βερίκοκων στην περιοχή Λυρκεία – Καπαρέλι Αργολίδας.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η παραγωγή βερίκοκων στην περιοχή Λυρκεία – Καπαρέλι της Αργολίδας υπέστη στις 18/3/2010 σοβαρές ζημιές από παγετό.
Ο σχετικός έλεγχος από τον ΕΛΓΑ έγινε πέρυσι τον Ιούνιο και οι παραγωγοί πήραν τη διαβεβαίωση από τους αρμοδίους ότι οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2010....
Δύο μήνες μετά την καταληκτική αυτή ημερομηνία, οι αρμόδιοι πληροφορούν τους παραγωγούς ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την  καταβολή των αποζημιώσεων. Όπως είναι αυτονόητο, οι καθυστερήσεις και η αθέτηση από την Πολιτεία των υποχρεώσεων της, φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, έχουν να αντιμετωπίσουν το διαρκώς αυξανόμενο, ήδη υψηλό κόστος παραγωγής και τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγών.
Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς βερίκοκων στην περιοχή Λυρκεία – Καπαρέλι της Αργολίδας, που έχουν πληγεί από παγετό το Μάρτιο του 2010.»