eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Η Απάντηση του Μανώλη Φλωρή στον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Πάλλη:''Έχει περάσει αυτός από Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας;''

Μανώλης Φλωρής προς Γιάννη Πάλλη:

 - Παρέδωσε μια κατεστραμμένη και καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ.

Είναι αυτός ο οποίος αποτελεί ό,τι χειρότερο γνώρισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ερμιονίδα διαχρονικά.

Αυτός ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση της ντροπής και του αίσχους.

Είναι τιμή μου να μου επιτίθενται άνθρωποι σαν τον κ. Πάλλη.

Διότι έχουν επίγνωση της ανικανότητάς τους και θεωρούν ότι επιτιθέμενοι σε άξιους αυτοδιοικητικούς που διαχρονικά παράγουν έργο στον τόπο μας, θα βρουν έναν τρόπο να βγουν από την αφάνεια.

Πρόσφατα δέχτηκα μια αναίτια και ανοίκεια επίθεση από τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, εκλεγμένο με την παράταξη ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ., κ. Γιάννη Πάλλη, μέσω ανάρτησης την οποία έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο face book.

Η επίθεση αυτή συνοδευόμενη με αήθεις χαρακτηρισμούς εναντίον μου, αφορούσε την τρέχουσα θητεία μου ως Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και το  δήθεν “μηδενικό” έργο που έχω παράξει από αυτή την θέση την τελευταία τετραετία. 

Επειδή έχω μάθει όταν με προκαλούν να σηκώνω άμεσα το γάντι και να απαντώ με αδιάψευστα στοιχεία και ντοκουμέντα, θα του παραθέσω επιγραμματικά και με τις σχετικές φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου, ενδεικτικά μόνο κάποια μεγάλα έργα συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία έχουν γίνει στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας την τελευταία τετραετία επί της θητείας μου ως Προέδρου του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας.

Στο Λιμάνι της Κόστας έγιναν:

·          Επισκευή της κατεστραμμένης προβλήτας και ανάπλαση του λιμένα η οποία περιελάμβανε πεζοδρόμηση, ασφαλτόστρωση και φωτισμό.

·          Κατασκευή του στεγάστρου αναμονής επιβατών.

·          Τοποθέτηση κιγκλιδώματος από ανοξείδωτο χάλυβα μήκους 80 μέτρων, το οποίο καταλαμβάνει όλο το μήκος του πεζοδρομίου της χερσαίας ζώνης από την πλευρά της θάλασσας.

·           

Στο Λιμάνι του Πορτοχελίου έγιναν:

·               Ασφαλτόστρωση των δύο παραλιακών δρόμων και όλων των χώρων στάθμευσης του λιμανιού.

·               Κατασκευή κρηπιδώματος από θέση flying έως πεζόδρομου.

·               Τοποθέτηση καθιστικών πάγκων inoxiroco και φωτιστικών.

 

Στο Λιμάνι της Ερμιόνης έγιναν:

·          Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και τέθηκαν σε λειτουργία τα pillars στα Μαντράκια. Έτσι είχα την ικανοποίηση να ολοκληρώσω ένα έργο, το οποίο σχεδίασα κατά την προηγούμενη θητεία μου ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ε. (2013-2014) και παρέδωσα μελετημένο και χρηματοδοτημένο από ιδίους πόρους στην επόμενη διοίκηση, τον Σεπτέμβριο του 2014. Ήταν η συνέχεια της κατασκευής και λειτουργίας των pillars  στο λιμάνι της Κοιλάδας και το βόρειο λιμένα Ερμιόνης τα οποία είχα ήδη λειτουργήσει.

·          Επισκευή - ανακατασκευή της παλαιάς γλίστρας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στην Ερμιόνη.

·          Επισκευή – ανακατασκευή στεγάστρου αναμονής επιβατών βόρειου λιμένα Ερμιόνης.

·          Φωτισμός με σύγχρονα inoxLed φωτιστικούς ιστούς από παραλία του Αγίου Ιωάννη έως ταβέρνα “Κάβος”. 

·          Ελαιοχρωματισμός – συντήρηση όλων των φωτιστικών ιστών του βόρειου και του νότιου λιμένα Ερμιόνης.

·        Στο Λιμάνι της Κοιλάδας έγιναν:

·          Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών ιστών σε όλες τις προβλήτες του λιμανιού.

·          Τοποθέτηση καθιστικών πάγκων inoxiroco

·          Ελαιοχρωματισμός – συντήρηση όλων των φωτιστικών ιστών του λιμανιού.

 

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο κάποια ενδεικτικά έργα που έγιναν στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας την τελευταία τετραετία και ορισμένοι κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.

Το σύνολο του έργου μου είναι πλήρως καταγεγραμμένο και γι’ αυτό  έχουν ενημερωθεί οι Δημότες ανά τακτά χρονικά διαστήματα με δελτία τύπου που έχω εκδώσει.

Τον κ. Πάλλη τον ενημέρωσα δια ζώσης στον απολογισμό της τριετίας 2019-2022 της Δημοτικής Αρχής, που έγινε πέρυσι τον Ιούνιο στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.

Τα έργα του τελευταίου ενάμιση χρόνου που ακλούθησαν τον εν λόγω απολογισμό θα παρουσιαστούν στην ώρα τους.

Δεν θα μπω  σήμερα σε λεπτομέρειες για τα δεκάδες έργα που έχουν ήδη προγραμματισθεί ή ενταχθεί με ολοκληρωμένες μελέτες σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αλλά θα αναφέρω ενδεικτικά μόνο δύο μεγάλα ώριμα έργα ύψους περίπου 500.000,00€, που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους και είναι ήδη εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2023, τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία της δημοπράτησης.

Είναι η “Επισκευή μόλων και συντήρηση - επέκταση πεζοδρομίων λιμένα Κοιλάδας” και η “Αποκατάσταση ζημιών λιμενικών υποδομών του νότιου λιμένα Ερμιόνης”.

Ο κ. Πάλλης αναρτά μια φωτογραφία με δυο – τρεις κατεστραμμένους φωτιστικούς ιστούς από τον βόρειο λιμένα Ερμιόνης, για να “αποδείξει” ότι δεν έχω πράξει έργο στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας.

Όταν διαπίστωσε ότι υπάρχει απόφαση αναρτημένη στην “Διαύγεια” για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού λιμένων Κοιλάδας και Ερμιόνης, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι αυτή πάρθηκε μετά την ανάρτησή του.

Καλά δεν βλέπει τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα που την συνοδεύουν και έχουν αριθμούς πρωτοκόλλου με ημερομηνίες 26, 27 και 28 Ιουνίου 2023, δηλαδή 15 μέρες πριν την ανάρτησή του;

Γνωρίζει άραγε τι σημαίνουν “σχετικά έγγραφα”;

Υλοποιείται  ένα έργο χωρίς να συνοδεύεται από την απαραίτητη τεχνική έκθεση από την Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας;

Έχει περάσει αυτός από Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας;

Ας ρίξει μια ματιά στα υπογραμμισμένα σχετικά έγγραφα και εάν δεν τα καταλαβαίνει, εδώ είμαι για να του τα εξηγήσω, να τα αναρτήσει στο προφίλ του στο face book και να τα σχολιάσει με τους φίλους του:


Ψεύδεται ασύστολα επίσης όταν αναφέρει στους διαλόγους αυτής της  ανάρτησης, ότι δεν έχω κλείσει καμία γούβα στα Μαντράκια, όταν υπάρχει η παρακάτω Απόφαση ανάθεσης από τις 09/08/2022 με αριθμ. πρωτ. 702:



και ενδεικτική φωτογραφία από την περίοδο υλοποίησης του έργου:

 


Στους ίδιους διαλόγους γίνεται αναφορά στις βλάβες των pillars στα λιμάνια Κοιλάδας και Ερμιόνης.

Είναι λογικό όλα τα μηχανήματα να παθαίνουν βλάβες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατό, αφορούν μόνο στην παροχή ύδατος και οφείλονται στην απαράδεκτη ποιότητα του νερού που παρέδωσε ο κ. Πάλλης ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ τον Οκτώβριο του 2019.

Ευκαιρίας δοθείσης ας θυμηθούμε επιγραμματικά το “έργο” του κ. Πάλλη στην πενταετή θητεία του 2014 – 2019, ως Προέδρου της ΔΕΥΑΕΡ.

·          Παρέδωσε μια κατεστραμμένη και καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ.

·          Δεκάδες οι απλήρωτοι προμηθευτές και οι συνεργάτες της Επιχείρησης.

·          Το νερό στις βρύσες μας “δηλητήριο”, να καταστρέφει ακόμα και τα σίδερα – οικιακές συσκευές.

·          Προβληματική η επάρκεια του νερού, ειδικότερα κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, με το Λουκαΐτι τον περισσότερο καιρό χωρίς νερό, σοβαρά προβλήματα σε Δίδυμα και Ηλιόκαστρο και συχνότατες βλάβες σε Κρανίδι, Κοιλάδα και Πορτοχέλι.

·          Καμαρώνει ότι λειτούργησε επί θητείας του το αποχετευτικό δίκτυο της Κοιλάδας, όταν το μόνο που έκανε ήταν να χρεώσει στους κατοίκους του χωριού τα έξοδα των συνδέσεων στο δίκτυο που είχαμε κατασκευάσει επί δημαρχίας Δημήτρη Καμιζή.

·          Ο Βιολογικός Ερμιόνης δεν λειτουργούσε ούτε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και τα λύματα απορρίπτονταν ακατέργαστα.

·          Ο Βιολογικός Κρανιδίου δεν λειτουργούσε ούτε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και τα λύματα απορρίπτονταν ακατέργαστα στο Λουτρό Κρανιδίου.

·          Το αποτέλεσμα, πέραν της έντονης δυσοσμίας σε όλη την περιοχή του Κάμπου Κρανιδίου – Κοιλάδας, ήταν ότι με τις βροχές τα ακατέργαστα λύματα κατέληγαν στον κοντινό κόλπο του λιμένα της Κοιλάδας.

·          Ολόκληρη η περιοχή από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, τον υδροβιότοπο και έως το νταμάρι ήταν κατάμαυρη, λόγω του χρώματος των ακατέργαστων λυμάτων που κατέληγαν εκεί.

Δικαίως είχαν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι του Κάμπου και της Κοιλάδας με φωτογραφίες που αναδείκνυαν το μέγεθος του προβλήματος:


Και βέβαια η άμεση αποκατάσταση της πρωτοβάθμιας επεξεργασίας των Βιολογικών Κρανιδίου και Ερμιόνης, κοστίζει στην σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ πάνω από 700.000,00€.

Αυτά παρέδωσε στην πενταετή θητεία του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ ο κ. Πάλλης και έχει το θράσος να μου επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφερόμενος στο έργο μου ως Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Ε.!!!

Αυτός ο οποίος αποτελεί ό,τι χειρότερο γνώρισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ερμιονίδα διαχρονικά.

Αυτός ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση της ντροπής και του αίσχους.

Είναι τιμή μου να μου επιτίθενται άνθρωποι σαν τον κ. Πάλλη.

Διότι έχουν επίγνωση της ανικανότητάς τους και θεωρούν ότι επιτιθέμενοι σε άξιους αυτοδιοικητικούς που διαχρονικά παράγουν έργο στον τόπο μας, θα βρουν έναν τρόπο να βγουν από την αφάνεια.

Σε αντίθεση με αυτά που παρέδωσε ο κ. Πάλλης, εγώ θα παραδώσω ταμεία γεμάτα, ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα, σχεδιασμένα, μελετημένα και προϋπολογισμένα έργα για την επόμενη δεκαετία.

Λίγη υπομονή ακόμα και θα παρουσιαστεί το έργο μου πλήρως καταγεγραμμένο στο τέλος της θητείας μου.

 

 

Μανώλης Φλωρής

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

 

Υ.Γ. : Φωτογραφίες των έργων που προαναφέρθηκαν επιγραμματικά από τα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας:

 

Λιμάνι Κόστας



 

Λιμάνι Πορτοχελίου



Λιμάνι Ερμιόνης




Λιμάνι Κοιλάδας