eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Δήμος Ερμιονίδας:''Τρισάγιο στη Μνήμη του μεγάλου Ευεργέτη και Δωρητή του Δήμου Ερμιονίδας, αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα''

7 Ιουνίου 2023, συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου  Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα, ο οποίος απεβίωσε στις 7 Ιουνίου του 2012.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ευεργέτες και δωρητές του Δήμου μας.

Άνθρωπος ξεχωριστός, ο Κωνσταντίνος Δημότσης του Νικολάου και της Θεοδώρας, γεννημένος το 1928 στο Κρανίδι, κατάφερε μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς του, η προσωπικότητά του να μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.

Είναι ημέρα, λοιπόν, που φέρνουμε στη μνήμη μας τη μεγάλη προσφορά και την ουσιαστική συνεισφορά του στην ανάπτυξη της πόλης του Κρανιδίου και γενικότερα του Δήμου Ερμιονίδας και της Κοινωνίας μας.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας κληροδότησε με διαθήκη του, μετά θάνατον, στον Δήμο Ερμιονίδας ένα αγροτεμάχιο 8 στρεμμάτων στη θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» Κρανιδίου, 200.000€ για την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΈΛΛΗΝΑΣ», καθώς και το κτήριο της οικίας του στο Κρανίδι.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και εκτίμησης, φέρνουμε στη μνήμη μας ένα εκλεκτό τέκνο της πόλης του Κρανιδίου και εμπνεόμενοι από το δικό του παράδειγμα, συνεχίζουμε και εμείς στο μέτρο του δυνατού και των δικών μας δυνάμεων, το μεγάλο αυτό έργο προσφοράς που μας έχει αφήσει ως παρακαταθήκη.

Είναι γεγονός ότι προ ολίγων ημερών τελειοποιήθηκε το γήπεδο τένις στο οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στην περιοχή «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» Κρανιδίου και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Πιστεύουμε άλλωστε ότι αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ. θα τελεστεί Τρισάγιο στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Κωνσταντίνου Δημότση ή Έλληνα στο Νεκροταφείο Κρανιδίου.

Γραφείο Δημάρχου