eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

''Ο νεόκοπος υποψήφιος δήμαρχος να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, πριν μας κάνει μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας ''

'' - Ο νεόκοπος υποψήφιος δήμαρχος να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, πριν μας κάνει μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας .

- Τόσο απελπισμένος είναι, ώστε φτάνει στο σημείο να παραβλέπει ή δήθεν να αγνοεί τον Νόμο, ο οποίος ρητά και ξεκάθαρα ορίζει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου μπορούν να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και να εκλεγούν.

- Και ενώ διατείνεται από την μια πλευρά ότι κόπτεται για τα δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων, από την άλλη ζητάει στην πράξη την καταστρατήγηση ή την κατάργηση του Νόμου και την στέρηση από αυτούς τους Δημότες του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. ''





Με χθεσινή ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αυτοαποκαλούμενος υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας, επιχειρεί να κάνει μαθήματα ηθικών κανόνων και τήρησης της πολιτικής δεοντολογίας στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, επιτιθέμενος στους υποψηφίους συμβούλους της “Δυνατής Ερμιονίδας”.

Προφανώς, πανικόβλητος και τρομοκρατημένος από τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην συγκρότηση του συνδυασμού του και στην εξεύρεση υποψήφιων συμβούλων, εντελώς αυθαίρετα θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα του εκλέγεσθαι των δημοτικών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, σε συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων που γίνονται σε καθημερινή βάση από τον γνωστό καταδικασμένο συκοφάντη ψευτοδημοσιογράφο του διαδικτύου.

Τόσο απελπισμένος είναι, ώστε φτάνει στο σημείο να παραβλέπει ή δήθεν να αγνοεί τον Νόμο, ο οποίος ρητά και ξεκάθαρα ορίζει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου μπορούν να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και να εκλεγούν.

Και ενώ διατείνεται από την μια πλευρά ότι κόπτεται για τα δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων, από την άλλη ζητάει στην πράξη την καταστρατήγηση ή την κατάργηση του Νόμου και την στέρηση από αυτούς τους Δημότες του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Σε συνέχεια βέβαια της ακραία ξενοφοβικής και ρατσιστικής άποψης που εξέφρασαν πρόσφατα στενοί συνεργάτες του, ότι όποιος δεν διαθέτει οικογενειακό τάφο στην Ερμιονίδα, τότε δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Φτάνει μάλιστα σε σημείο να διατυπώνει την εξοργιστική άποψη ότι όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι όχι!

Με το εξωφρενικό επιχείρημα ότι ένας υποψήφιος σύμβουλος από την θέση του δημοτικού υπαλλήλου δεν θα μπορεί να παρέχει αντικειμενική και με όρους ισονομίας εξυπηρέτηση στους πολίτες!

Κάτι που κατά την γνώμη του μπορεί να πράξει ο δάσκαλος, ο καθηγητής, ο γιατρός, ο τραπεζικός υπάλληλος και κάθε άλλος δημόσιος υπάλληλος!

Φαίνεται δεν μπορεί επ’ ουδενί να δεχτεί την άριστη συνεργασία που έχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι με την παρούσα Δημοτική Αρχή και ότι εκτιμώντας το μεγάλο έργο της τελευταίας τετραετίας, αποφασίζουν να θέσουν υποψηφιότητα με την “Δυνατή Ερμιονίδα”, με μοναδικό γνώμονα της πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αναρωτιόμαστε εάν κάποιος δημοτικός υπάλληλος θελήσει να είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό αυτού του νεόκοπου υποψηφίου δημάρχου, εκείνος άραγε δεν θα τον αποδεχθεί;

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έχει πέντε ειδικούς συμβούλους - συνεργάτες, εκ’ των οποίων η μια ειδική σύμβουλος, έθεσε υποψηφιότητα με την “Δυνατή Ερμιονίδα”.

Μια υποψηφιότητα που ο αυτοαποκαλούμενος υποψήφιος δήμαρχος την θεωρεί αντιδεοντολογική και ανήθικη!!!


Ξεχνάει βέβαια ότι οι ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του, συνεργάζονται καθημερινά μαζί του σε διάφορους τομείς λειτουργίας του Δήμου και είναι απόλυτα λογικό ο Νόμος να τους δίνει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.


Διαφορετικά, με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε ποτέ να ήταν υποψήφιοι ούτε οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων, αλλά ούτε και οι Αντιδήμαρχοι.


Καλούμε, λοιπόν, τον αυτοαποκαλούμενο υποψήφιο δήμαρχο, πριν μας κάνει μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας, να κάνει την αυτοκριτική του και παράλληλα να ρίξει μια ματιά στον συνδυασμό που προσπαθεί να συγκροτήσει.


- Διότι έχει ήδη ανακοινώσει υποψήφιο σύμβουλο, ο οποίος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ως έμμισθο μέλος μεγάλου Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, ψήφιζε παράνομα απευθείας αναθέσεις εργασιών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία που ανήκε στα αδέλφια του, θέμα για το οποίο κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποίησε επιθεώρηση - έλεγχο και διαβίβασε το σχετικό πόρισμα - έκθεση στον Κύριο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στην Εισαγγελία Ναυπλίου, με σκοπό την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτό.


- Έχει ήδη ανακοινώσει υποψήφιο σύμβουλο ο οποίος αναφέρει ψευδώς στο βιογραφικό του ότι ασκεί σήμερα ένα επάγγελμα, το οποίο έχει πάψει εδώ και αρκετά χρόνια να ασκεί, για λόγους που άπτονται της Ελληνικής Δικαιοσύνης.


- Επίσης, έχει ήδη ανακοινώσει υποψήφιο σύμβουλο έναν ντόπιο επαγγελματία, ο οποίος ζητούσε να λάβει από τον Δήμο Ερμιονίδας ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς να διαθέτει τα αντίστοιχα τιμολόγια και λοιπά παραστατικά, ισχυριζόμενος ότι αυτά τα χρήματα του τα χρωστούσε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.


Και σήμερα που ο ίδιος έχει συνταξιοδοτηθεί, προτού μας παραδώσει μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας, καλό θα ήταν να κάνει έναν απολογισμό και μια ειλικρινή αυτοκριτική της δικής του πορείας, για να διαπιστώσει εάν όντως εφάρμοζε πάντα στην συμπεριφορά του την δεοντολογία του εθιμικού δικαίου και τις ηθικές επιχειρησιακές αξίες που τώρα επικαλείται.


Τέλος, πέραν των σοβαρών δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην συγκρότηση του συνδυασμού του, τα αστεία μαθήματα περί νομιμότητας και ηθικής, μόνο σαν προοίμιο ήττας και σαν δικαιολογία για την επερχόμενη εκλογική συντριβή που θα υποστεί μπορούν να εκληφθούν και τίποτα παραπάνω.



Γραφείο Τύπου

«Δυνατή Ερμιονίδα»