eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας Ελένη Σιάνα Γκαμίλη προς τον Δημοτικό σύμβουλο Τάσο Λάμπρου:«Να’ χαμε να λέγαμε να’ χαμε να πούμε κύριε Λάμπρου».

Ελένη Σιάνα Γκαμίλη προς Τάσο Λάμπρου:
''Εσείς λοιπόν που κόπτεστε με βάση όλα αυτά που γράφετε, που ήσασταν στο διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας;
Την απάντηση την ξέρετε πολύ καλά και δεν θα σας την δώσω εδώ. ''
 

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνον αυτός, να σας απαντήσω δηλαδή κατά πρόσωπο, γιατί έχετε ξεπεράσει πλέον κάθε όριο υπομονής και αντοχής. Ο πρόεδρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του κάθε δήμου κύριε Λάμπρου οφείλει να είναι τυπικός και πρέπει να ακολουθεί το νόμο κατά γράμμα. Όσα λοιπόν δημοτικά συμβούλια έχουν γίνει διά περιφοράς στο Δήμο μας αφορούν κατά μεγάλη πλειοψηφία διαδικαστικά θέματα και διεξάγονται πάντα βάσει των όσων ορίζει η κείμενη νομοθεσία. 


Στα διά περιφοράς συμβούλια ο κάθε δημοτικός Σύμβουλος εκτός από το πεδίο σχετικά με την επιλογή του, που έχει να επιλέξει στο έντυπο ψηφοφορίας, μπορεί εγγράφως να θέσει τις παρατηρήσεις του και τις τοποθετήσεις του. Όσο δε για τυχόν ερωτήσεις και διευκρινίσεις πάντα τα τηλέφωνα των εισηγητών αλλά και το δικό μου είναι ανοιχτά και στην διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου. Το δια περιφοράς συμβούλιο λοιπόν δεν είναι μόνο ΥΠΕΡ, ΚΑΤΑ ή ΠΑΡΩΝ  όπως εσείς θέλετε με τα γραφόμενα σας να δείξετε στην τοπική μας κοινωνία. 


Όλα αυτά κύριε Λάμπρου τα κάνετε γιατί θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να πείτε κάτι για να βρεθείτε για λίγη ώρα στην επικαιρότητα και όχι γιατί υπάρχει ουσία και νόημα στο θέμα αυτό. Ξέρετε πολύ καλά πως και βαθιά δημοκράτες είμαστε και πως πάντοτε τον διάλογο θέλουμε και επιδιώκουμε. Τα αναφέρω αυτά γιατί δεν χρειάζεται να ξανασυστηθούμε.



Εσείς λοιπόν που κόπτεστε με βάση όλα αυτά που γράφετε, που ήσασταν στο διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας; Γιατί δεν ήρθατε να εκφράσετε και εκεί τις θέσεις και απόψεις σας αφού το πρώτο θέμα της Ημερήσιας διάταξης αφορούσε την έγκριση των αποφάσεων που λήφθηκαν στο δια περιφοράς συμβούλιο; Την απάντηση την ξέρετε πολύ καλά και δεν θα σας την δώσω εδώ. 


Στο επόμενο όμως συμβούλιο  θα σας περιμένω εκεί για να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και να τα πούμε από κοντά κύριε Λάμπρου.


Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ερμιονίδας,

Ελένη Σιάνα Γκαμίλη