eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

''Η 11η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη''

''Η 11η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη''



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η  γιορτή Ροδιού, το διήμερο 29 & 30 Οκτωβρίου, στην Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.  Ένα διήμερο Φεστιβάλ, όπου πρωταγωνιστεί το Ρόδι και συνδυάζει τα καλλιτεχνικά δρώμενα με την πλούσια καλαίσθητη υπαίθρια Έκθεση, η οποία για καλωσόρισμα δίνει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να απολαύσει το φρέσκο χυμό του Ροδιού και άλλα πλούσια εδέσματα με βάση το ρόδι.


Η διοργάνωση της γιορτής έγινε με την συνεργασία της Κοινότητας Ερμιόνης, του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


 Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και φέτος στις εκδηλώσεις, σε μια γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες γιορτές στον Τόπο μας.

Πρωταρχικός στόχος της γιορτής είναι η ανάδειξη και η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης του Ροδιού Ερμιόνης. Το Ερμιονίτικο Ρόδι είναι ένα μοναδικό προϊόν μια ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά στη γη της Ερμιόνης. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και πωλείται ως  προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου με την ποδηλατάδα στα ροδοπερίβολα της Ερμιόνης. Σημείο εκκίνησης ήταν το Λιμάνι της Ερμιόνης με προορισμό μια συναρπαστική βόλτα στον κάμπο με τα κατακόκκινα ρόδια της περιοχής. Η βραδιά έκλεισε με μια μεγάλη συναυλία. Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στη Πλατεία Πεύκου  και διασκέδασε με τα τραγούδια και  τη μελωδική φωνή της Ρένας Μόρφη.

Η γιορτή συνεχίστηκε και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Λιμάνι της Ερμιόνης με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των ΚΔΑΠ Ερμιονίδας και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κοιλάδας. Σημαντική η παρουσία της  Έκθεσης τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς, τους Επαγγελματίες, τους Συλλόγους και τους Φορείς του Δήμου Ερμιονίδας και η  ξεχωριστή εμφάνιση της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης του χοροδιδασκάλου Κωστή Σκούρτη. Ο κόσμος περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, γεύτηκε τις γαστρονομικές δημιουργίες  του γνωστού Σεφ, Μάριου Ντόκου και διασκέδασε υπό τους ήχους της μουσικής  των ντόπιων καλλιτεχνών.


 Η γιορτή του Ροδιού είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Σε όλο το λιμάνι απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους, στολισμένους με ρόδια και γεμάτους  κεράσματα με όλα τα ντόπια προϊόντα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας, κ.κ Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας, κ. Αναστάσιος Γανώσης και ο Ερμιονίτης ροδοπαραγωγός κ. Δημήτριος Κόντος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από πλήθος κόσμου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, οι Επικεφαλείς της Αντιπολίτευσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ο Διοικητής του Α/Τ Ερμιονίδας και ο Λιμενάρχης του Β’ Λιμενικού τμήματος Ερμιόνης. Παρευρέθηκε επίσης στο χώρο της εκδήλωσης και ευχήθηκε στους παριστάμενους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών, Αιγίνης Ερμιονίδας & Τροιζηνίας, κ. Εφραίμ.

Την παρουσίαση  της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι, κα Μπάγια Αντωνοπούλου και ο κ. Γιώργος Σαρρής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την γιορτή κάλυψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παρευρέθηκαν οι δημοσιογράφοι κ.κ Κατερίνα Κουρτέλη, η Δέσποινα Μανδράνη, ο Γεώργιος Αργυρίου, ο Πολύδωρος Δάγκογλου και ο Λευτέρης Δαγρές. Επίσης, έγινε ένα μικρό αφιέρωμα και από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ant1, skai και mega.


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης, τους Εθελοντές, τους Παραγωγούς, τους Χορηγούς μας και πρωτίστως όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για την 12η   Γιορτή Ροδιού με την σκέψη και την ευχή να είμαστε όλοι καλά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.


Γραφείο Δημάρχου