eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

''Απάντηση απο την Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ στον Τάσο Λάμπρου''

Ο Πρόεδρος  του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ Γεωργιος Τσεγκής και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ Γεώργιος Πιτσάς προς τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παραταξης ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσο Λάμπρου:

- Δεν τον ενημέρωσαν οι «νέοι» του φίλοι και συνεργάτες για τα πραγματικά «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών τους, ώστε να ενημερωθεί σωστά;



 Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Λάμπρου για τα θέματα της ΔΕΥΑΕΡ και την απόκτηση δημοτικής υδροφόρας για την μεταφορά νερού στις κοινότητες μας, δείχνει σε όλους το ποιόν του και τον τρόπο που χρησιμοποιεί για να εκπροσωπήσει τη μερίδα του λαού που τον εμπιστεύτηκε. Πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και με ελλιπή ενημέρωση ή εν γνώσει του παραπληροφόρηση, προσπαθεί με προσποιητό ενδιαφέρον να κουνήσει το δάχτυλο και να υποδείξει ενέργειες και πράξεις στη διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ. 


Η τοποθέτηση αυτή, αποτελεί αφορμή για εμάς για να γνωστοποιήσουμε σε όλους τα θέματα που έχει διευθετήσει η ΔΕΥΑΕΡ τα τελευταία δύο χρόνια. Ξεκινώντας από τα απλά θα καταλήξουμε στα σύνθετα και περίπλοκα που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα.


 Διαβάζοντας το δημοσίευμα αυτό και ιδιαίτερα τις απόψεις του κ. Λάμπρου για τα «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων και την προτροπή για την απόκτηση δημοτικής υδροφόρας διερωτάται κανείς, δε ρώτησε τους «νέους» του φίλους και συνεργάτες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η δημοτική υδροφόρα και με ποιο σκεπτικό έγιναν όλες οι παρεμβάσεις πάνω σε αυτήν; Δεν τον ενημέρωσαν οι «νέοι» του φίλοι και συνεργάτες για τα πραγματικά «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών τους, ώστε να ενημερωθεί σωστά; Δεν παρατήρησε ότι στον Προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί 10.000,00 ευρώ και όχι 40.000.00 ευρώ , που αναφέρει για τη μεταφορά νερού; Δεν παρατήρησε στο Τεχνικό Πρόγραμμα την πρόβλεψη για νέα δεξαμενή στη θέση «Γκούρι Βιτόρεσε» ώστε να απομακρυνθεί από εκεί το παροπλισμένο βυτίο της παλιάς δημοτικής υδροφόρας; 


Δυστυχώς αυτός είναι ο κ. Λάμπρου, αυτό είναι το θράσος του, αφού επιθυμεί με ανακρίβειες και ψεύδη να διχάζει την τοπική μας κοινωνία χρησιμοποιώντας το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό! 


Χρησιμοποιεί ως κίνητρο την αναφορά της Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Φούρνων, όπου επί του θέματος, δηλαδή την εξασφάλιση και την παροχή νερού στον οικισμού του Λουκαϊτίου, όταν έπρεπε ουσιαστικά να βοηθήσει, στάθηκε απέναντι, αφού δε ψήφισε αυτός και οι «νέοι» του φίλοι υπέρ της αποδοχής της δωρεάς για τη διάνοιξη της νέας γεώτρησης στο Λουκαϊτι. Εμείς λοιπόν, θα δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Λουκαϊτίου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Λάμπρου καταψήφισε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ. 


Όμως εμείς, εκτός από αυτό το μικρό διάλλειμα που κάνουμε για να απαντήσουμε  στον κ. Λάμπρου, προσπαθούμε καθημερινά, παλέψαμε και παλεύουμε για την επάρκεια νερού και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αφού αυτό αποτελεί βασικό μας μέλημα. Μιας και διανύουμε το δεύτερο καλοκαίρι της θητείας μας, ενημερώνουμε πως γνωρίζουμε όλα τα  προβλήματα που υπάρχουν, έχουμε σκύψει πάνω από αυτά και σύντομα θα τα επιλύσουμε. 


Όπως προαναφέραμε, η επάρκεια νερού εξασφαλίστηκε με βασικές παρεμβάσεις όπως: αντικαταστάσεις


 3 αντλητικών συστημάτων στο Πόρτο Χέλι, 


4 αντλητικών συστημάτων στο Κρανίδι,


5 αντλητικών συστημάτων στη Θερμησία,


3 αντλητικών συστημάτων στα Δίδυμα και 


ενός αντλητικού συστήματος στους Φούρνους,


με πιστοποιημένα μηχανήματα και όχι ιμιτασιόν, όπως γίνονταν στο παρελθόν. 


Παράλληλα, τοποθετήθηκαν στην κοινότητα Πορτοχελίου και στην κοινότητα Ερμιόνης νέες προωθητικές αντλίες, ενώ στο Κρανίδι επαναχρησιμοποιήθηκε η δεξαμενή στην πυροσβεστική με νέο μηχανολογικοτεχνικό εξοπλισμό. Επίσης στο Λουκαϊτι, στην Κοιλάδα και στη « Βρυσούλα» Κρανιδίου αλλάχτηκαν μεγάλα τμήματα δικτύου. Αυτές είναι επιγραμματικά  οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις μας αξίας χιλιάδων ευρώ.


Το επόμενό μας βήμα είναι η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού στις βρύσες των καταναλωτών και αυτό θα το πετύχουμε, γιατί δε θα μας εμποδίσει καμία λαϊκίζουσα προπαγανδιστική πολιτική, κανένα πρόσωπο και καμία συμμαχία και καμία τρικλοποδιά.


Ο πολίτης παραμένει στο επίκεντρο και οι υπηρεσίες μας συνεχώς θα βελτιώνονται για το καλύτερο, για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους του!


Ο Πρόεδρος  του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ Γεωργιος Τσεγκής και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ Γεώργιος Πιτσάς