eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Η Γ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»



 

Το ΙΛΜΕ αναγνωρίζοντας την επίδραση της Τέχνης στη διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας αλλά και τιμώντας την Εθνική Επέτειο από το ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821, διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, απευθυνόμενα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών, την Τετάρτη (25/08/21) και την Πέμπτη (26/08/21) με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη μέσα από την Τέχνη».

 

Η Τέχνη εμπνευσμένη και συνεπαρμένη από τους αγώνες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης έδωσε το έναυσμα στην εκπαιδευτικό Ελένη Βλάσση Δημαράκη να σχεδιάσει και να παρουσιάσει τα δύο προγράμματα.

 

Αξιοποιώντας τον πίνακα της εικαστικού αείμνηστης Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου με τίτλο «Η Γ΄ Εθνική Συνέλευσις των Ελλήνων στην Ερμιόνη 1827» ο οποίος βρίσκεται στο Μουσείο μας αλλά και εποπτικό υλικό που προσέφερε η συλλογή του Μουσείου πέτυχε να κρατήσει το ενδιαφέρον των παιδιών ζωντανό προσφέροντας γνώση μέσα από τη δράση με εικόνες, παιγνίδια και ανακάλυψη κρυμμένου θησαυρού.

 

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί την Ελένη Βλάσση Δημαράκη για τη γόνιμη εκπαιδευτική προσφορά της στους μικρούς μαθητές μέσω των προγραμμάτων της. Ευχαριστεί επίσης τους γονείς, που έφεραν τα παιδιά τους στο Μουσείο για να παρακολουθήσουν τα προγράμματα, εξοικειώνοντάς τα με τον πολιτιστικό χώρο του Μουσείου και τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ Κατερίνα Σκούρτη  και Χρύσα Τσίρνα για τη βοήθεια που προσέφεραν για την επιτυχία του προγράμματος.    

 

Ερμιόνη 27/08/2021

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ