eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας:Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες της Αργολίδας για τις αποζημιώσεις λόγω των ζημιών σε βερίκοκα και ροδάκινα

Οι φετινοί ανοιξιάτικοι παγετοί ζημίωσαν σημαντικά την αγροτική παραγωγή της χώρας μας. Ιδιαίτερα στο νομό Αργολίδας προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των πυρηνοκάρπων (βερίκοκα και ροδάκινα), βασικό προϊόν πολλών αγροτών της περιοχής μας.

 

Αφού βγήκαν οι προβλεπόμενες αναγγελίες ζημιάς και οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υπέβαλαν τις δηλώσεις τους, το «επιτελικό» Κράτος του κ. Μητσοτάκη, στην επικοινωνία και στο θεαθήναι, έδρασε «άμεσα»: Στις 26-05-2021 οι κομματικοί και θεσμικοί παράγοντες της ΝΔ του Νομού (Βουλευτής, κομματικοί παράγοντες, κα.) οργάνωσαν, για τα μάτια του κόσμου, επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ σε χωριά της περιοχής μας. Οι υποσχέσεις τότε έπεφταν βροχή και οι κυβερνητικοί παράγοντες έταζαν ότι οι πληττόμενοι παραγωγοί θα λάβουν προκαταβολή για τις δικαιούμενες αποζημιώσεις τους, μέχρι τέλος Ιουλίου!


Η ημερομηνία αυτή πήρε παράταση για τις 12 Αυγούστου, η 12η Αυγούστου έφτασε και πέρασε και οι παραγωγοί της Αργολίδας διαπίστωσαν ότι εμπαίζονται από την Κυβέρνηση, καθώς οι προκαταβολές δεν έφτασαν ποτέ στους λογαριασμούς τους, την ώρα που πληρώθηκαν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας.


Φούσκα η φιέστα της περιοδείας και οι επικοινωνιακές υποσχέσεις. Φούσκα και η δήθεν επιρροή των τοπικών κομματικών παραγόντων της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί της Αργολίδας εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις αφού ο Νομός μας δεν εμπεριέχεται στην τελική απόφαση του ΕΛΓΑ κατανομής τους.

 

Οι αγρότες της Αργολίδας εξακολουθούν να υποτιμώνται από την Κυβέρνηση η οποία τους οδηγεί στη φτωχοποίηση.

 

Αναμένουμε άμεσα να καταβληθούν οι προκαταβολές αποζημίωσης που δικαιούνται οι παραγωγοί του Νομού μας, ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα από τη ζημιά που υπέστησαν. Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να περιμένει πότε η ΝΔ θα σταματήσει τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, τα δωράκια της λίστας Πέτσα στα κανάλια και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Οι αγρότες της Αργολίδας χρειάζονται στήριξη τώρα!