eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Θετικό

Κάτι μάλλον αλλάζει.

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Η εκπεφρασμένη βούληση της παράταξης που πλειοψήφησε να λειτουργήσει και να διοικήσει ως παράταξη και όχι ως ενός (άντε δύο ή τριών) ανδρός αρχή, ωθεί κατ' αντιστοιχίαν και τις παρατάξεις που μειοψήφησαν  να μετέχουν ως παρατάξεις στη διοίκηση του Δήμου, από τη θέση της αντιπολίτευσης. Η προηγούμενη διοίκηση ακολούθησε την πεπατημένη οδό που είναι και αποτυχημένη: Η παράταξή μας ήταν "Παράταξη", δηλαδή δεν είχε ρόλο μετεκλογικό, αφού όλα τα εξέφραζε αντ' αυτής ο κύριος Καμιζής και ο κύριος Κούστας. Έτσι από το ορθόν η "παράταξή μας θα αλλάξει τον Δήμο" φτάσαμε στο "Εγώ θα αλλάξω τον Δήμο".
Υπάρχει ελπίς στις συνεδριάσεις του ΔΣ να γίνεται πραγματικός διάλογος, όπως και μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, που δόξα ..... τη τεχνολογία είναι άφθονα και προσιτά στον καθένα. Αρχίζει έτσι και μοιάζει η διοίκηση του Δήμου σαν μια μικρή βουλή.
Όμως, απ' ό,τι ξέρω, στον δήμο έχει γραφείο ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι υπεύθυνοι  των επιχειρήσεών του και φυσικά οι υπάλληλοί του.
Η αντιπολίτευση τι έχει; Πού θα την βρει ο δημότης; Πώς μπορεί να ελέγχει αν δεν έχει τα πρακτικά μέσα μέσα στον ίδιο τον Δήμο; Όταν ο δημότης δεν λαμβάνεται υπ' όψιν από την διοίκηση πού θα βρει την αντιπολίτευση να της θέσει το πρόβλημά του; Μην ξεχνάμε ότι στην Βουλή των Ελλήνων σχηματίζονται και μεικτές επιτροπές για διάφορα θέματα όπου μετέχουν όλα τα κόμματα ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών τους. Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνεδριάσεις στις οποίες Πρωθυπουργός και υπουργοί απαντάνε σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνον. Δεν είναι δυνατόν αυτά να μη συμβαίνουν σε έναν Δήμο - κύτταρο της Δημοκρατίας.
Πρόταση:
Ένα γραφείο του Δήμου να παραχωρηθεί στην μείζονα αντιπολίτευση για αποκλειστική χρήση, και άλλο ένα στο σύνολο των άλλων άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ο χώρος του Δήμου ως Δημαρχείο είναι για όλους και όχι μόνον για την πλειοψηφία. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολη η  ..... συγκατοίκηση αλλά είναι δημοκρατικότατο το αίτημα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος