eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

''Μετά τις δημοτικές εκλογές.''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Υπάρχει η Πεπατημένη Οδός. Η οδός που έχει πατηθεί από πάρα πολλούς και, όσο πατιέται, στρώνει ακόμη καλύτερα, ώστε να την παίρνουν με ευκολία και οι επόμενοι.
Για την πλειοψηφία είναι το ερώτημα: Και τώρα τι κάνουμε για να φέρουμε αποτελέσματα; Γιατί ο κόσμος πάει στις δουλειές του,δεν γίνεται αλλιώς, ο εκλογικός πυρετός πέφτει στο φυσιολογικό 36.6, και μετά από λίγες μέρες η
πλειοψηφία είναι οι εκλεγμένοι και οι υπάλληλοι του Δήμου. Η πεπατημένη των πρώτων είναι τα ΔΣ και οι Αντιδημαρχίες και η τυπική παρουσία και των δεύτερων η υπαλληλική δημοτική ρουτίνα.

Για τη μειοψηφία τα ίδια συμβαίνουν. Και εδώ όλοι στις δουλειές τους, δεν γίνεται αλλιώς, πέφτει ο πυρετός στο 35.0 και περιμένουν τα ΔΣ για να ελέγξουν, συνήθως απληροφόρητοι.
Και ξαφνικά φουντώνει ένα θέμα και ακολουθεί αντιπαράθεση μέχρι να ξεφουσκώσει. Και κάθε τόσο αρχίζει μια κοκορομαχία, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.
Τώρα με τα μπλογκ υπάρχει και άλλη πλαγία οδός: Αντί δημοτικής πράξης και αποτελεσμάτων να έχουμε μία συνεχή παρουσία με ευχές, με υπενθυμίσεις, με ηθικοπλαστικές αναφορές, επίδειξη προοδευτισμού κ.λ.π., που θα υποκαταστήσουν την πραγματική δημοτική λειτουργία. Εικονική πραγματικότητα δηλαδή, να κάνουμε πετάλι μη πέσει το ποδήλατο.

Και περνάνε οι μήνες, τα χρόνια και η Ερμιονίδα μένει χωρίς νερό, χωρίς παραγωγή, χωρίς παραλίες ελεύθερες, χωρίς ψάρια, χωρίς ΕΣΠΑ, χωρίς..... χωρίς..... και τελικά χωρίς γη. Και σε λίγο πλησιάζουν οι επόμενες εκλογές, και ξεκινάει ο νέος - παλιός κύκλος. Παλιοί και νέοι πολυσυλλεκτικοί ή όχι συνδυασμοί που ευαγγελίζονται την μη πεπατημένη οδό, που όμως μέλλει να την περπατήσουν όπως παλιά.



Έχουμε εκλέξει αρκετούς ικανούς και σώφρονες στην πλειοψηφία αλλά και στη μειοψηφία η οποία έχει παρουσία όλων των συνδυασμών. Αυτό είναι το κέρδος αυτών των εκλογών. Και μια θέληση, κυρίως των νέων, να γυρίσει σελίδα αυτός ο πανέμορφος τόπος.

Ας ρίξουν ένα φορτηγό πέτρες οι αιρετοί στην πεπατημένη. Να πάρουν νέα οδό, απρόβλεπτη και ελπιδοφόρα. Η πλειοψηφία μια ανοικτή οδό που να την περπατήσουν πολλοί. Η μειοψηφία μια ανοικτή οδό δημιουργίας και όχι μόνον ελέγχου που να την περπατήσουν πολλοί. Όλοι τους συναποτελούν την διοίκηση του δήμου. Δεν πέτυχαν την προεκλογική συναίνεση, είναι υποχρέωσή τους να πετύχουν τη μετεκλογική.
Συναίνεση μέσα στον αυτοέλεγχο της δημοκρατίας και όχι πεδίον δόξης λαμπρόν των άκρων.
Μετά από πέντε χρόνια απ' όλους θα ζητηθεί απολογισμός έργου, δημιουργίας, συμμετοχής στην δημοτική πράξη, αποτελέσματος.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος