eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στην Ανάβρα

Στην Ερμιονίδα;

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Στην Ανάβρα λοιπόν αναπτύσσουν δύο ακόμη αιολικά πάρκα, ώστε οι κάτοικοί της να μην πληρώνουν τίποτα για το ρεύμα που καταναλώνουν.
Στην Ανάβρα φτιάχνουν σταθμό παραγωγής ζεστού νερού με καύσιμο από κλαριά και περιττώματα ζώων, και διανομή του ζεστού νερού στο χωριό για θέρμανση, ώστε το νοικοκυριό να μην έχει έξοδα θέρμανσης.
Στην Ανάβρα η Δημοτική Αρχή φροντίζει να έχει έσοδα από επενδύσεις δικές της και ξένες, ώστε οι κάτοικοί της να μην πληρώνουν, ρεύμα, νερό, θέρμανση. Τα σχολεία τους, ο πολιτισμός τους, ο αθλητισμός δεν ζει από δωρεές.

Στην Ερμιονίδα;
Πουλάμε τη γη μας και παρακολουθούμε από τις κοσμικές στήλες την καθημερινότητα των βιλαρχών ντόπιων και ξένων.
Η Δημοτική Αρχή τελεί μνημόσυνο για να τιμήσει τον Ρέπουλη, χωρίς να διερωτάται αν έχει πράξει έτσι, ώστε να είναι άξια να αποδίδει τιμές σε έναν Ρέπουλη. Δεν μπορείς να αποδώσεις τιμές στον Ρέπουλη, Αγαπητέ Δήμαρχε, όταν δεν έχεις πει ούτε μία λέξη για το έγκλημα της οικοπεδοποίησης της γης της Ερμιονίδας με τη μέθοδο των αγροτεμαχίων, όπου στη γη του Ρέπουλη κτίζουν λιμάνια ξένοι βασιλιάδες. Ο Ρέπουλης υπήρξε από τους κύριους συντελέστες του διπλασιασμού της ελληνικής γης, προτρέποντας την είσοδο στο πλευρό των συμμάχων κατά το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια στο Έπος των Βαλκανικών Πολέμων.
Δεν μπορείς να αποδίδεις τιμές στον Ρέπουλη, τον κύριο συντελεστή της δημιουργίας ελληνικής αστικής τάξης και βιομηχανίας στη χώρα, όταν δεν θέλεις ανεμογεννήτριες, δεν θέλεις φωτοβολταϊκά.
Άρα μνημόσυνο συγνώμης από τον Ρέπουλη, για να έχουμε μέτρο. Δημιουργήσαμε μια Ερμιονίδα, γη των πλουσίων, ενώ στην Ανάβρα δημιούργησαν γη των κατοίκων.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος