eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ :ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Σε συνέχεια του χτεσινού μας άρθρου, δημοσιεύουμε σήμερα δύο ακόμα περιπτώσεις για τις οποίες η δημοτική παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας στις ανακοινώσεις της ισχυρίζεται ότι τα  συγκεκριμμένα έργα είναι δικά της: Την  Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 σε άρθρο της με τίτλο ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ “ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ” αναφέρει: « Α) Ξεκινώντας από τις Παιδικές Χαρές έχουμε τις εξής:
   Παιδική Χαρά Πορτοχελίου
 


 Όμως  η πινακίδα δίπλα στην είσοδο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική και καλαίσθητη:


  Επίσης σε άρθρο την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα τα έργα που αφορούν σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις – Αθλητικές Διοργανώσεις αναφέρει:       5.     Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Κρανιδίου


 Όμως  η πινακίδα έξω από το Γυμναστήριο είναι αποκαλυπτική αφού το έργο έγινε με έκτακτη επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας μέσω ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών κτιρίων) με προϋπολογισμό 300000 ευρώ : 
   

Σε σημερινό βέβαια άρθρο-απάντηση με τίτλο ΚΟΜΒΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΤΑΣΟ ΤΟΚΑ αναφέρει ότι:
 « Τέλος πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και άλλα έργα που χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Νομαρχία Αργολίδας στον Δήμο Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, τα οποία όμως κατόρθωσε και τα έφερε ως Δήμαρχος ο κ. Σφυρής κάνοντας τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τις μελέτες στατικής επάρκειας και εξασφαλίζοντας τις σχετικές άδειες όπως:

  • ·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Κοιλάδας – Κρανιδίου.
  • ·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Πορτοχελίου – Ερμιόνης (στο
     Ξενοδοχείο Γιούλη).


  • · Πλήρης επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου Κρανιδίου (που ήταν για χρόνια ένα ερείπιο), όπου καθημερινά πλέον γυμνάζονται δεκάδες παιδιά, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο  κ. Τόκας σαν Πρόεδρος του Α.Ο.Κρανιδίου. »
Στο χτεσινό δημοσίευμα τονίσαμε ότι εκείνο όμως που δεν έχει δικαίωμα  να κάνει  κανείς είναι η παραχάραξη της αλήθειας και της πραγματικότητας, με στόχο πάντα  την παραπλάνηση της κοινής γνώμης προς άγραν ψηφοφόρων. Αν και αυτονόητο, σήμερα συμπληρώνουμε ότι η απόκρυψη μέρους της αλήθειας αποτελεί και αυτή παραχάραξη !
Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι προφανές καθήκον του κάθε Δημάρχου η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων αφού σύμφωνα με τον Ν.3852 .άρθρο 58 (Καλλικράτης):
« Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. »
Εμείς στη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ θεωρούμε ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή και σεβασμός τόσο στους δεοντολογικούς  κανόνες της επικοινωνιακής τακτικής ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαίου 2014, όσο και στη νοημοσύνη των δημοτών.
                                                             ΤΑΣΟΣ  ΤΟΚΑΣ