eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

'' Ένας ένας το διαλάμε ..... ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Φεύγουν τα στελέχη της παράταξής μας προς όποια κατεύθυνση και συνδυασμό θέλουν. Και καλά κάνουν. Σε λίγο θα παραμείνουν πιστοί στην παράταξη μόνον ο Δήμαρχος και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος για να παραδώσουν τον Δήμο στον νέο Δήμαρχο και φυσικά τον Σταυρό και τις άλλες ανεξέλεγκτες. Και καλά κάνουν.

Όμως στοιχειώδης σεβασμός προς την παράταξη, δηλαδή τους μισούς και κάτι κατοίκους της Ερμιονίδας, δηλαδή τους ψηφοφόρους της, απαιτεί μια εξήγηση (ενός εκάστου) του φευγιού τους και μια εξήγηση, γιατί πηγαίνουν εκεί που πάνε.
Και μια εξήγηση ομοίως του Δημάρχου και Αγαπητού Αντιδημάρχου, οι οποίοι σφόδρα ενοχλούνταν από τα γραπτά απλών δημοτών και απαντούσαν με διαφόρους τρόπους. Γιατί φεύγουν, και γιατί πάνε εκεί που πάνε; Και θίγονταν όλοι όταν διάβαζαν ότι δεν είναι παράταξη, ότι δεν έχουν σχέση με παράταξη.
Μένουν ορφανοί και οι παρατρεχάμενοι που ..... μανιπουλαρίστηκαν καταλλήλως ώστε να ... μανιπουλάρουν, μένουν με τη τρόμπα μαρίνα (τρομπόνι) στο χέρι, μένουν στην αναζήτηση καινούργιου .... μανιπουλαριστή πιο μαγκιόρου και καραμπουζουκλή.
Το τρομπόνι, το τρομπόνι, την ελιά την ξεριζώνει! Σοφή ερμιονίτικη παροιμία μιας και όλες πλέον οι παροιμίες είναι ερμιονίτικες. Την ελιά την ξεριζώνει, τη βλακεία με τίποτα, ότι πολύ βαθιές οι ρίζες της, ίδιες με του δέντρου της Ζωής.

Και μεις παραμένουμε στη δεξαμενή των ψηφοφόρων της παράταξης περιμένοντας την μεγάλη απόφαση του τιμονιέρη: "Ευχαριστώ την παράταξη και τους ψηφοφόρους που με τίμησαν, ανοίγω τρέγκα τη δεξαμενή και σας προτρέπω να ψηφίσετε τον συνεχιστή του οράματός μου κύριον Λάμπρου". Μπορεί όμως να είναι άλλη η απόφαση του μεγάλου τιμονιέρη: "Βγείτε και σας ελευθερώνω να ακολουθήσετε όποιον θέλετε (πλην Σφυρή)".

Και έχω την αίσθηση ότι φεύγουμε από την μπλογκοβιντεοδημαρχία (θυμηθείτε τις κραυγές αγωνίας, γιατί δεν συνασπίζονται τα μπλογκ εις μίαν αναμεταδοτικήν ουσίαν!) και εισερχόμεθα στην εκθεσιακή δημαρχία όπου θα δούμε την εικόνα εκατοντάδων συμπατριωτών ως υποψηφίων σε εκατοντάδες ομαδικές και ατομικές φωτογραφίες, φυσικά και σε βίντεο. Θα διαβάσουμε εκατοντάδες βιογραφικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι σε κανένα δεν θα διαβάσουμε ότι ο υποψήφιος είναι ή ήταν μέλος ή στέλεχος του τάδε κόμματος.
Το επόμενο στάδιο φαίνεται να είναι η ολοκληρωτική δημαρχία, όπου όλοι οι κάτοικοι θα είναι υποψήφιοι αντιπρόσωποι, ότι εις έκαστος μόνον πλέον στο εαυτό του θα βλέπει την ικανότητα της αντιπροσώπευσης.

Και μια άλλη ερμιονίτικη παροιμία: "Την εξουσία πολλοί εμίσησαν, την διεκδίκησή της ουδείς"

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος