eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»:Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



Την περίοδο που διανύουμε η Δημοτική μας Παράταξη «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»  έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση  συμμετοχής στους πολίτες του Δήμου μας  για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας , αυτή η συμμετοχή ,αυτή η απόφαση δίνει αξία στον αγώνα μας ,στην συλλογική μας προσπάθεια .



Με τη συμμετοχή μας διεκδικούμε :




1.Στο Δήμο Ερμιονίδας να συνεχιστούν τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, που έχουν φτάσει στην τελευταία φάση της προκήρυξής τους ,με αίσθημα ευθύνης εγγυούμαστε αυτήν τη διαδικασία να ολοκληρωθούν  τα σημαντικά  και μεγάλα έργα προς όφελος των δημοτών μας .

Η αποχέτευση  Κρανιδίου –Πορτοχελίου και οι αγωγοί από την Κοιλάδα προς το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού , η αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι ,οι τουριστικές υποδομές ( τουριστικό καταφύγιο στο Πορτοχέλι , τουριστική μαρίνα στην Ερμιόνη) είναι έργα τεράστιας σημασίας  τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά .



Η παρουσία όλων μας αλλά και η συμμετοχή μας αποτελούν εγγύηση για την άμεση έναρξη,  εκτέλεση  και ολοκλήρωση των έργων .



2. Διεκδικούμε ο Δήμος μας να πρωταγωνιστήσει στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου . Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ , η ένταξή μας σε προγράμματα της ψηφιακής  σύγκλισης , η  συμμετοχή μας  στα πιλοτικά προγράμματα των Υπουργείων ,η πρότασή μας για την προγραμματική περίοδο 2014-2019 , η διεκδίκηση περί υλοποίησης  Περιφερειακών έργων στο Δήμο Ερμιονίδας ,αποτελούν κύριες προτεραιότητες της παράταξής μας . Το στελεχιακό δυναμικό της παράταξής μας που ήδη έχει ανακοινωθεί ,αλλά και αυτό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες  αποτελούν εγγύηση για την υλοποίησή  αυτής της δέσμευσής μας. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία ,έχουμε τη βούληση ,διαθέτουμε τη θέληση πρωταγωνιστήσουμε στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας






3. Συμμετέχουμε για να ενεργοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας για να επανακινήσουμε   την τοπική μας οικονομία . Η τουριστική ανάπτυξη ,η σύνδεση των παραδοσιακών μας αγροτικών  προϊόντων με   τον τουρισμό ,η νέα τουριστική ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος μας ,ο τόπος μας θα δώσει μια νέα ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν ,στην τοπική μας οικονομία –κοινωνία.



Σ΄ αυτή τη συλλογική προσπάθεια καλούνται όλες  οι παραγωγικές ομάδες να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις .Με τη συμμετοχή μας  δίνουμε δικαίωμα στο όραμα ,δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε συλλογικά και αποτελεσματικά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας ,για να δώσουμε μια  νέα  προοδευτική ώθηση στον τόπο μας , στην Ερμιονίδα μας .



4. Συμμετέχουμε για να ενώσουμε την κοινωνία ,πρέπει να ξεπεράσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος , να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε το όραμά μας  ,να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας ,να γίνουμε χρήσιμοι στη κοινωνία ,να γίνουμε χρήσιμοι στους δημότες μας .

Κύριο μέλημά μας είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο ,να δώσουμε διέξοδο στη νέα γενιά και να συμβάλλουμε με τα έργα υποδομής στην οικονομική ανάπτυξη .

Παράλληλα όμως ο Δήμος πρέπει να αναπτύξει ένα δίκτυο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης , πρέπει να υποστηρίζει τις δράσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού, να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον , να υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και τις σχολικές υποδομές  και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την διαμόρφωση μιας νέα εικόνας στις λιμενικές υποδομές του Δήμου μας καθώς επίσης  να διαμορφώνει τους κατάλληλους όρους τόνωσης των τριών τομέων της τοπικής μας οικονομίας (πρωτογενής ,δευτερογενής και τριτογενής) .



Η δημοτική μας παράταξή  διεκδικεί  να πρωταγωνιστήσει στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2014 ,διεκδικεί τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία των ψήφων των δημοτών του Δήμου μας ,υπερασπίζεται την αναγκαιότητα συνδιαμόρφωσης μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας με δημοτικές κινήσεις και κοινωνικές δυνάμεις,

διαμορφώνει μια νέα συλλογικότητα προς όφελος  της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του Δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι θα στρατευτούμε για να υπηρετήσουμε τον τόπο  μας και τους ανθρώπους του .


                                                     Για την    
                             
                    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ  Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ ΑΣ
                                                          
                                       Ο υποψήφιος  Δήμαρχος           
                                        
                                          ΤΑΣΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ