eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

''ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ! ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


Στα πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Comenius με τίτλο
« Με τους ευρωπαϊκούς μύθους για τις ανθρώπινες αξίες»
το Γυμνάσιο Κρανιδίου ταξίδεψε  από 18 έως 22 Μαρτίου στην πόλη Rzeszow (Ρζέσοου) της Πολωνίας για να πάρει μέρος στην 2η συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων από Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία και Γαλλία.

Το Πολωνικό σχολείο,   Publiczne Gimnazjum im. Pauli Montal Sióstr Pijarek w Rzeszowie,  οργάνωσε με επιτυχία τη φιλοξενία και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθήτριες: Κομίνη Ιωάννα, Λούζη Νικόλ, Πετροπούλου Φίλια, o μαθητής: Καμπούρης Ηλίας και οι καθηγήτριες: Ηλιού Ευαγγελία και Αποστολοπούλου Αγγελική.
Οι μαθητές μας :
Προετοίμασαν και παρουσίασαν δραματική αφήγηση του μύθου του Αισώπου : «Ο κάβουρας και η αλεπού» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την άνεση τους στη χρήση της γλώσσας και την εκφραστικότητά τους.
Συνεργάστηκαν πρόθυμα με την Iταλική και Κυπριακή ομάδα στην πολυπρόσωπη αφήγηση του....
.... ιταλικού μύθου του Πινόκιο. Οι αφηγήσεις των μύθων που είχε επιλέξει κάθε χώρα έγιναν στην αγγλική γλώσσα και ηχογραφήθηκαν στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης .
Εκτός από τη ζωντανή ηχογράφηση, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια στο μάθημα των  Ισπανικών, Αγγλικών και Μαθηματικών.
Παρακολούθησαν σχολική παράσταση αφιερωμένη στην ημέρα ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πολωνική τηλεόραση, την παλιά πόλη και τα υπόγεια του Ρζέσοου, να απολαύσουν χιονισμένα τοπία  και να περιηγηθούν στα αξιοθέατα της Κρακοβίας (παλιά πόλη, πλατεία, καθεδρικός ναός, κάστρο Wawel, φωλιά του δράκου).
Η ζεστή φιλοξενία, η εξαιρετική οργάνωση και η συνέπεια των Πολωνών  εντυπωσίασε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές του  Γυμνασίου Κρανιδίου. Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε ενθουσιασμένη, πλουσιότερη σε εμπειρίες, γνώσεις και σε δεσμούς φιλίας, με την ικανοποίηση της δημιουργικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η επόμενη συνάντηση είναι 13 με 17 Μαΐου 2013 σε σχολείο της Ρουμανίας όπου θα γίνει και η αξιολόγηση των πεπραγμένων της πρώτης χρονιάς. 



Στη φωτογραφία είναι οι αποστολές των σχολείων και από τις 6 χώρες
μπροστά στη «Φωλιά του Δράκου» στην Κρακοβία.
      Η αρχηγός της εκδρομής
Αγγελική Αποστολοπούλου