eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

''ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥΣΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ''



Ν.Ο ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε    
Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία  της Ν.Ο Αργολίδας του Κ.Κ.Ε μαζί με τον ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε Γ. Τούσσα, επισκέφτηκε την περιοχή της Ερμιονίδος και συγκεκριμένα σχολεία. Επισκέφθηκαν τα: δημοτικό σχολείο Κοιλάδας, γυμνάσιο-λύκειο Κρανιδίου, ΕΠΑΛ Κρανιδίου και το λύκειο της Ερμιόνης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με τους δασκάλους και καθηγητές της περιοχής για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν,  ενημέρωση των πολιτικών εξελίξεων κ την πρόταση διεξόδου  του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα της λαϊκής συμμαχίας  μπροστά και στο 19ο συνέδριο του(11-14 Απριλίου).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία όπως σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, απολύσεις,  οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων  όπου η εξέλιξη αυτή θα φέρει:

  • επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
  • νέους κίνδυνους ασθενειών σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει.
  • περισσότερα ατυχήματα για τους μαθητές λόγω έλλειψης χώρου.
  • γενικά η διαβίωση των μαθητών θα χειροτερέψει. Επιπλέον θα δυσκολέψει η μετακίνηση των μαθητών, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν χιλιόμετρα ως το σχολείο, αφού πολλά θα κλείσουν!
  • ταυτόχρονα θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις. Επιβεβαιώνουν και από την πλευρά αυτή την πρόθεση τους να μηδενίσουν τους μόνιμους διορισμούς και να ελαχιστοποιήσουν την πρόσληψη αναπληρωτών. Τα χιλιάδες κενά θα τα καλύψουν με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δηλαδή θα αυξήσουν την απλήρωτη εργασία.

Η  πρόταση του Κ.Κ.Ε είναι:
Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
15 νήπια-προήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο α και β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.
Διεκδικούμε:
Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμαθείας και των επιχειρήσεων.
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα.
Εδώ και τώρα να αποσύρει το υπουργείο παιδείας το αίτημα της συμπλήρωσης της στήλης αυτής.