eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

'' Τα απορρίμματά μας που ταξιδεύουνε ''

Προς τα κει που δεν έπρεπε αλλά στην ανάγκη...... τι να κάνουμε;
 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
«..... Ζητούμε συγνώμη από τους δημότες μας, αν και η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από επιλογές και αποφάσεις άλλων, καθώς επίσης ευχαριστούμε τους δημότες για την κατανόηση και την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν και μας συμπαραστάθηκαν σε αυτό το μεγάλο αγώνα μας, να δώσουμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο κληθήκαμε να διαχειριστούμε.....»

Το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου μας είναι πολύ κατατοπιστικό και σε κανονική γλώσσα, αν και δεν παραλείπει τις αιχμές μεταξύ Αντιπροσώπων που κατά βάθος έχουν σκοπό όχι την αντιπαράθεση αλλά την συντήρηση της ελίτ των Αντιπροσώπων. Το γνωστό (και αναπόφευκτο) παιχνίδι της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας μεταξύ νυν, τέως, πρώην Αντιπροσώπων με την αβάντα παρα–νυν, παρα-τέως, παρα-πρώην. Βάρδα μην αναφερθούν όλοι τους σε προγραμματικές δηλώσεις, προγράμματα προεκλογικά και στο τι μέχρι σήμερα υλοποίησαν, δηλαδή σε αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τους δημότες....
......

Αλλά γιατί ζητάει συγγνώμη απ’ όλους μας για επιλογές και αποφάσεις άλλων; Ας ζητήσουν οι άλλοι και οι άλλοι προφανώς είναι οι συναποφασίσαντες την αποδοχή της λύσης του δεματοποιητή, κύριος Σφυρής και κύριος Λάμπρου φυσικά μετά των παρατάξεών τους. Των τότε παρατάξεων, γιατί και αυτές αλλάζουν, όχι μόνον στους τίτλους αλλά και στα στελέχη και τους ψηφοφόρους κ.λ.π. Μόνο να σκεφτούμε ότι οι κύριοι νυν, τεως, πρώην αλληλοαντιπαρατιθέμενοι Αντιπρόσωποι είναι νυν, τεως, πρωην σύντροφοι εν ΠαΣΟΚ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συν-παρατίθενται στις συνεδριάσεις της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός τους. Ας έχουν .... οι δημότες το πρόβλημα!
Αν πρέπει να ζητηθεί συγνώμη από την παρούσα Δημοτική Αρχή είναι για το γεγονός ότι επέμενε να πηγαίνει τα απορρίμματα και να τα ρίχνει στον Σταυρό χύδην επί 2.5 χρόνια. Να ζητήσει συγνώμη, γιατί από τους πρώτους μήνες, ενώ είδε πού πήγαινε η κατάσταση, δεν έκανε τις αναγκαίες δυναμικές ενέργειες, ώστε να μείνουν τα σκουπίδια αμάζευτα 2 μήνες και να δοθεί λύση, έστω προσωρινή, σαν τη σημερινή, στις αρχές, τότε που «λεφτά υπήρχαν» όπως και η δυνατότητα επιστολικής αλληλογραφίας με τον υποσχόμενο την ύπαρξη χρημάτων. Να γίνει δηλαδή εγκαίρως αυτό που έγινε τώρα, τότε, που για να το πούμε ωμά, υπήρχαν ακόμη προσβάσεις και κομματικοί διάδρομοι προς τα κέντρα εξουσίας που μπορούσαν να δώσουν λύση. Λύση που εκ των πραγμάτων θα είχε αναγκάσει από νωρίς όλους μας στη συστηματική ανακύκλωση και όχι στο παιχνίδι των αρχιεθελοντών. Δεν θα είχαμε στον Σταυρό τέτοιο πρόβλημα, αλλά μόνον μία μικρή ποσότητα δεμάτων απολύτως διαχειρίσιμη.
Σε δεδομένη στιγμή, σχετικώς αργά βέβαια, είχα γράψει τη γνώμη μου προς τον Αγαπητό Αντιδήμαρχο (που εξακολουθεί να είναι ενεργητικότατος και πείσμων στα νέα του καθήκοντα) ως ψηφοφόρος του, ότι πρέπει να πετάξει αμέσως ‘το μπαλάκι’ στον Εισαγγελέα, στην Περιφέρεια και στην ανάγκη να παραιτηθεί, γιατί έτσι που πήγαινε το πράμα ήταν αδιέξοδο και μη διαχειρίσιμο από τον Δήμο. Αδιέξοδο που έφτασε στο μη παρά πέρα, και ενεργοποίησε την κοινότητα Διδύμων της οποίας οι δυναμικές αλλά καθ’ όλα νόμιμες ενέργειες έγιναν καταλύτης για την αλλαγή που συντελείται σήμερα.
Εννοώ ότι οι ευχαριστίες πρέπει να στραφούν προς τη κοινότητα Διδύμων που με την πρόσφατη στάση της, όταν βέβαια έφτασε ο κόμπος στο κτένι, υπερνίκησε την αρχική της αδιαφορία για το θέμα και έγινε ο καταλύτης των σημερινών εξελίξεων.
Είθε η ανακύκλωση (αρχικά) και κομποστοποίηση (στο εγγύς μέλλον) που ευαγγελίζεται πλέον ο Δήμος μας, να γίνει υποχρέωση κάθε δημότη. Γιατί έχουμε υποχρέωση ως δημότες να κάνουμε ανακύκλωση και ο δήμος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, πρέπει να οργανώσει αυτήν την υποχρέωση. Η ανακύκλωση δεν είναι στα δικαιώματά μας, ούτε στα γούστα μας, ούτε είναι υπόθεση κρουμπούσκουλων και παρατρεχάμενων.
Και ενώ όλοι προτρέπουν για ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση, είναι να απορούμε με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη συνολική λύση. Δηλαδή αφού η συνολική λύση είναι ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση σε όλη την Ευρώπη, φυσικά μαζί με την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, η Περιφέρειά μας έχει άλλη συνολική λύση στο μυαλό της;

Έρρωσθε,
Βασίλής Γκάτσος