eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 9 Απριλίου 2013

''Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε αναφορά στη βουλή για το νερό''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο, και  Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη με θέμα έγγραφο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πωλήσεως Αγροτικών Προϊόντων Ανυφίου, με το οποίο παρουσιάζονται τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει ως προς την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν επίσημοι τίτλοι ιδιοκτησίας. 

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Με την Αναφορά μου αυτή σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πωλήσεως Αγροτικών Προϊόντων Ανυφίου, με το οποίο παρουσιάζονται τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει ως προς την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν επίσημοι τίτλοι ιδιοκτησίας, παρά το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμό 13/20-8-2012 απάντηση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων αναφέρεται ότι:

«Σε περίπτωση που παρατηρείται έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών […] δύναται ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις αρχές αρμοδιότητάς της, να προβεί στην έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης που θα ρυθμίζει την ανωτέρω ιδιαιτερότητα της περιοχής αρμοδιότητάς του. Στην εν λόγω απόφαση θα αναφέρεται ότι για την περιοχή αρμοδιότητάς του η απαίτηση […] για την προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας μπορεί να καλυφθεί με την υποβολή από τους αιτούντες υπεύθυνης δήλωσης, όπου θα δηλώνεται η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας, με συνημμένο αντίγραφο του Ε9 ή αντίγραφο ΟΣΔΕ επικυρωμένο από δημόσια αρχή»

Καθώς η πρόβλεψη αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της στέρησης σε πραγματικούς ιδιοκτήτες – αγρότες του δικαιώματος να λάβουν άδεια χρήσης νερού, σας καλώ να λάβετε κάθε προσήκουσα δράση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».