eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

''Μη πάρουμε ...... επενδυτική φόρα. Λεφτά δεν υπάρχουνε ....''

‘Τακτοποιούνται τα χρέη των Καλλικράτειων Δήμων’


Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Ακούγεται ωραίο, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Τακτοποιούνται τα δάνεια, δηλαδή θα τα ξοφλήσει ο δήμος σε περισσότερα χρόνια και έτσι το τοκοχρεολύσιο θα μειωθεί. Ο Δήμος Ερμιονίδας το 2011 έχει προϋπολογίσει 219 000 ευρώ τοκοχρεολύσιο δανείων του. Αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να πέσει στις 100 000 αλλά θα πληρώνει για πολύ περισσότερα χρόνια. Αυτό που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το δημόσιο χρέος μας, το κάνει το ελληνικό κράτος για τους δήμους...........
.............


Ο δήμος Ερμιονίδας όμως χρωστάει σε ιδιώτες πολύ περισσότερα χρήματα. Αυτές φυσικά οι υποχρεώσεις του μένουν ως έχουν. Αυτά τα χρέη του δήμου παραμένουν. Κατά την γνώμη μου ο Δήμαρχος πρέπει να προτείνει σε όσους έχουν λαμβάνειν, ένα γενναίο κούρεμα. Άτιμο ΔΝΤ και ΕΕ τι μας μάθατε!


Μη πάρουμε αναπτυξιακή φόρα λοιπόν, γιατί απλά κάποια ελάφρυνση στο τοκοχρεολύσιο θα υπάρξει. Δεδομένου ότι τουλάχιστον 700 000 ευρώ είναι το ‘ετήσιο κόστος των Αιρετών’ η ελάφρυνση στο τοκοχρεολύσιο είναι σταγόνα στον ωκεανό.






Σημείωση: Διαβάζω τελευταία απόψεις αιρετών για οικονομικά θέματα του Δήμου που έχουν σχέση με περισσεύματα ή ελλείμματα των τέως Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου και των διαφόρων Νομικών Προσώπων τους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δηλαδή δεν εκφράστηκαν τέτοιες απόψεις, γιατί αν όντως εκφράστηκαν, τότε είμαστε για τα πανηγύρια ή περ χέκουρα!




Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος