eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

''ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ''

''Οδυσσέας Ελύτης''

Φωτογραφίες - Επιμέλεια κειμένου: eikonoskopionews


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης την Κυριακή 10/07/2011 , οργάνωσε μια εκδήλωση για να τιμήσει τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του Μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (1911-1996).


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο Ερμιόνης. Κύρια ομιλητρια της εκδήλωσης, ήταν η ποιήτρια-φιλόλογος Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία με τον ευπροσήγορο λόγο της και τις πλούσιες γνώσεις της κέρδισε τις εντυπώσεις και την προσήλωση των παρευρισκομένων, πολλοί απ΄τους οποίους προσφέρθηκαν να προσθέσουν και τα δικά τους σχόλια-ερωτήματα.

Βέβαια αυτο το ταξίδι στην ποίηση, πλάισίωσαν και κάποιοι μαθητές του Λυκείου Ερμιόνης που απήγγειλαν κάποια απ΄τα ποιήματα του Ελύτη........

...............


Συντονίστρια της εκδήλωσης, ήταν η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κυρία Σούλα Γιαγκιόζη.


Η βραδυά έκλεισε με την Ερμηνεία χαρακτηριστικών,
μελοποιημένων ποιημάτων του Ελύτη ,απο την τραγουδίστρια Αγγελική Πετρά.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι σεβαστοί πατέρες των ιερών ναών Ιωάννης Αμπελάς και Δημήτριος Αμπελάς,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γ. Κρητσωτάκης, ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης, ο Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου κύριος Δημήτρης Σφυρής και πολλοί Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι.


Συγχαρητήρια απ΄το Εικονοσκόπιο στους διοργανωτές της εκδήλωσης και ευχόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να πολλαπλασιαστούν.
Φωτογραφίες - Ρεπορταζ: eikonoskopionews