eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

''Εγκαίνια της 5ης έκθεσης προϊόντων και επιχειρήσεων Ερμιονίδας''


'' «Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να αντέξουν την κρίση» είναι το φετινό μήνυμα της έκθεσης... ''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης


Άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Παρασκευής, η «5η έκθεση προϊόντων και επιχειρήσεων» Ερμιονίδας στο λιμάνι Ερμιόνης στην οποία συμμετέχουν 17 εκθέτες (μεταξύ αυτών και ο δήμος Ερμιονίδας). Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το ελαιόλαδο και το κρασί της περιοχής μας, να θαυμάσουν έργα ντόπιων δημιουργών (π.χ.χειροποίητα κεντήματα και έργα ξυλογλυπτικής), να πληροφορηθούν για τις δραστηριότητες του Ναυταθλητικού ομίλου Ερμιόνης, κ.ο.κ.



Στ εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 21.00 παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου κα Άμυ Μονά, οι αντιδήμαρχοι κκ Στ. Κούστας, Π. Κολυμπάδης και Ευ. Γουζούασης, δημοτικοί σύμβουλοι, και αρκετοί πολίτες.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης, τον λόγο πήρε ο π. Ιωάννης Σαρρής, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ενότητα στον δήμο Ερμιονίδας, προκειμένου «να πάει μπροστά η περιοχή μας» και εξήρε το έργο και τις δραστηριότητες του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης........

.........




Αμέσως μετά η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης κ. Μαρία Αντωνοπούλου, στην ομιλία της-μεταξύ άλλων- τόνισε: "Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από την υλοποίηση της ιδέας για την δημιουργία και την πραγματοποίηση μιας έκθεσης προϊόντων και επιχειρήσεων στον τόπο μας. Στόχος και σύνθημά μας από τότε μέχρι σήμερα, είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη της επαρχίας μας." Παράλληλα η κα Αντωνοπούλου, επισήμανε την ανάγκη για υπάρξει ποιοτική βελτίωση και αναβάθμιση της ζωής μας βασισμένη στο τρίπτυχο: "Θυμόμαστε το χθες, αγωνιζόμαστε για το σήμερα-για ένα καλύτερο σήμερα- και ονειρευόμαστε το αύριο. Ένα αύριο που θα κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας. "Ακόμα η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου, εξήγησε και την στόχευση που έχει όλα αυτά τα χρόνια η έκθεση: "Στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, και ιδιαίτερα του ελαιολάδου που είναι κύριος παράγοντας για την καλή υγεία, στην προβολή του φυσικού περιβάλλοντος και του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας, στην απευθείας επαφή των επιχειρηματιών με τους καταναλωτές. Στην ενημέρωση των τυποποιητών και των παραγωγών για τις δυνατότητες και ευκαιρίες υποστήριξης των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Στην προτροπή των παραγωγών και των τυποποιητών, στην προσφορά οικολογικών και εγγυημένων προϊόντων. Στην προοπτική να προωθήσουμε την εκμετάλλευση του θεσμού «ΠΟΠ», για τα τοπικά αγροτο-κτηνοτροφικά προϊόντα. Να αναδείξουμε επίσης, την δυνατότητα δημιουργίας ζωνών επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, όπως είναι το ρόδι και το ελαιόλαδο.» Τέλος, η κα Αντωνοπούλου στο κλείσιμο της ομιλίας της, πρότεινε στον παριστάμενο δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή την «δημιουργία συμβουλίου ανάπτυξης στο όποιο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι παραγωγών, επιχειρηματιών και φορέων. Συμβούλιο που θα προγραμματίζει, θα σχεδιάζει, θα αξιοποιεί, και θα προτείνει την ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική του δήμου μας.»


Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής, στην ομιλία του, συνεχάρη τους ιθύνοντες του Μουσικού Συλλόγου, για την πρωτοβουλία τους να προβάλλουν (μέσω της έκθεσης) τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας. Στη συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Ερμιονίδας, αναφερόμενος στον τουρισμό τόνισε: "Ο δήμος μας, έχει προετοιμάσει-και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί- ένα πακέτο πρωτοβουλιών, αποφάσεων και έργων, σε συνεργασία, με την περιφέρεια Πελοποννήσου, και το υπουργείο πολιτισμού&τουρισμού. Γιατί ο τουρισμός είναι το καλύτερο μέσο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση." Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Καμιζής, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προβολής και της στήριξης των τοπικών προϊόντων, δίνοντας έμφαση στην μεσογειακή διατροφή και ανακοίνωσε ότι «Στις 21 Σεπτέμβρη θα γίνει μια διάλεξη στην Ερμιονίδα με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κατσιλάμπρο, που είναι ειδικός στα θέματα διατροφής. Θα ακολουθήσουν και σεμινάρια για την παρασκευή των τροφίμων με σεφ που είναι κορυφαίοι στο είδος τους. Θα γίνουν επίσης εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες.» Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καμιζής επισήμανε την ανάγκη για ενότητα, και δεσμεύτηκε ότι «Ως δημοτική αρχή, έχουμε χρέος να προωθήσουμε τα ζητήματα που αφορούν την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας, μέσα σε πλαίσια που σέβονται το περιβάλλον. Θα ανταποκριθούμε γιατί έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι σας. »

foto απο τα εγκαίνια...