eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΞΗ ΠΟΥ... ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

''Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΞΗ ΠΟΥ... ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ''

Μια έγκυρη , έγκαιρη και διοικητικά στοιχειοθετημένη ανακοίνωση του Λιμενικού ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας  έρχεται να κλείσει τα στόματα απο τις διάφορες κασσάνδρες και γαλιάντρες που ενδεχομένως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά και... να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το Λιμενικό ταμείο διαθέτει μια ενημερωμένη και καταρτισμένη διοίκηση που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση έως σήμερα. 

Είναι διαπιστωμένο και γνωστό στην περιοχή μας πως η διοίκηση και ιδιαίτερα ο σημερινός πρόεδρος του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου του Δήμου Ερμιονίδας(Δ.Λ.Τ.Ε) Παναγιώτης Μέξης έχει μεγάλη πείρα , κοινωνική ευαισθησία και βαθιά γνώση σε όλα τα διοικητικά θέματα που αφορούν το Λιμενικό ταμείο, αφού και κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος Λιμενικού ταμείου.

Όλα αυτά τα χρόνια και επι Δημαρχίας Ανάργυρου Λεμπέση αλλά και επι της σημερινής Δημαρχίας του Δημήτρη Σφυρή, έχει αποδείξει πως αυτές τις υποθέσεις τις διαχειρίζεται με τη Νόμιμότητα, την κοινωνική ευαισθησία αλλά και την διοκητική επάρκεια στην υλοποίηση των έργων & της ανάπτυξης.

Συνεπώς, (όπως όλοι συζητούν και ομολογούν στα διάφορα τοπικά πολιτικά στέκια) ο σημερινός πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ε  είναι ο πιο επαρκής απ΄τους εν ενεργεία πολιτικούς του Δήμου μας σε τέτοιου είδους θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία και είναι δύσκολο να του την «βγεί» κάποιος διοικητικά(όπως χαρακτηριστικά λένε) κι αυτό βέβαια είναι παραδεκτό απο όλους, ακόμα κι απ΄τους πολιτικά αντιπαλους του.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Παν. Μέξη, είναι, γιατι ο Δήμος μας έχει ανάγκη κι απ΄την νέα πολιτική φουρνιά να ενδιαφέρεται και να ενημερώνεται με κύρος για την διοικητική νομιμότητα και τους Δημοτικούς κανονισμούς ωστε να μην περνάνε σαν τουρίστες απ΄τον Δήμο μας και να μην πετάνε ''μαργαριτάρια'' και ''τάζουνε'' όνειρα απατηλά που δεν μπορούν να υλοποιηθούν διοικητικά.

Ο δημόσιος , πολιτικός και δημοτικός λόγος επιβάλλεται να είναι σοβαρός και να στέκεται στους δημοτικούς κανονισμούς που δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν καλά στο σημερινό Δ.Σ του Δήμου μας!
Άλλο οι προεκλογικές κόντρες και άλλο η διοικητική ανεπάρκεια και ανικανότητα.
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες μας απο την ''διοικητική ημιμάθεια'' της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τα αποτελέσματα της Ερμιονίδας με τον απέραντο σκουπιδότοπο!

Παρακάτω ακολουθεί η Ανακοίνωση απο την ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας ΕΔΩ.
Εικονοσκόπιο



Αγαπητοί Συνδημότες,


Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας για τους χώρους αρμοδιότητάς μας , το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας και εγώ προσωπικά έχω την υποχρέωση για ζητήματα που προκύπτουν, έγκυρα και έγκαιρα να σας γνωστοποιώ την αλήθεια και την κείμενη νομοθεσία.


1)      Σ’ ό,τι αφορά στη λειτουργία του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας, το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί σύμφωνα με το Νόμο και προς το συμφέρον του τόπου.



2)      Δε διαχωρίζει πολίτες, ούτε λιμάνια και προσπαθεί στο πλαίσιο του Νόμου και της Χρηστής Διοίκησης να μεριμνά έγκαιρα για την επίλυση θεμάτων και προβλημάτων.



3)      Προγραμματίζει έργα, εργασίες, προμήθειες, συντηρήσεις, με διαφάνεια και με τις προβλεπόμενες εγκρίσεις.



4)      Η τιμολογιακή πολιτική, ο καθορισμός του τύπου των σκαφών, ο τρόπος υπολογισμού είσπραξης, καθώς και ό,τι συνεπάγεται από τα τέλη ελλιμενισμού παντός τύπου σκαφών, αποφασίζονται αποκλειστικά και μόνο από τα  Υπουργεία Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ 310/Β/11-2-2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.



5)      Πάσης φύσεως τέλη είναι ανταποδοτικά και με αυτά μπορούμε να λειτουργούμε και να προγραμματίζουμε, ως έσοδα που μας έχουν παραχωρηθεί.



6)      Τα τέλη ελλιμενισμού αφορούν σ’ όλη την επικράτεια και όχι μόνο στην Ερμιονίδα.



7)      Για το θέμα των 2 ημερών είσπραξης τελών ελλιμενισμού, από λάθος εισπραττόταν μόνο η διανυκτέρευση. Μετά από παρατήρηση της Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε το λάθος, έγινε διατύπωση πώς πρέπει να γίνεται η είσπραξη και διορθώθηκε.



8)      Μετά από επικοινωνία και με άλλα όμορα Λιμενικά Ταμεία έγινε ενημέρωση, ενώ ο Πόρος έστειλε ερώτημα με αρ. πρωτ. 376/26-5-2017, για το αν ισχύει η εγκύκλιος 8122.1/03/043-2-2004.



Από αυτό προκύπτει ότι όλα τα Λιμενικά Ταμεία του Αργοσαρωνικού έχουμε κινητοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση του θέματος.


Τέλος, το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας είναι πάντα στη διάθεσή σας για την πλήρη και σωστή ενημέρωσή σας και έχει πάντα το γραφείο του ανοικτό σε όλους τους πολίτες.
                                                                                  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Λ.Τ.Ε. 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΜΕΞΗΣ