eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤHN TONΩΣH TΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Με τίτλο «Αναζητώντας τον Άλλο», ξεκινά το φετινό 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» (2 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2017)
με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Γεωργουσόπουλου.


Έγινε σήμερα στο καφέ του ΙΑΝΟΥ, στην Αθήνα, η καθιερωμένη παρουσίαση του Προγράμματος του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι, για 4η συνεχή χρονιά, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 2 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συμμετέχοντες πρωταγωνιστές, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγοί και εκλεκτοί φίλοι του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του θεσμού, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και με συνδιοργανωτές, το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γης, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της 4ης διοργάνωσης, που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι και πάλι αφιερωμένο σε οκτώ μονολόγους, με διακεκριμένους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Θεάτρου:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Βασίλης Βλάχος/Θοδωρής Προκοπίου, Μάριος Ιορδάνου/Σοφία Καζαντζιάν, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Εύα Καμινάρη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αγλαϊα Παππά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος στην παρουσίασή του, Νοιώθω πως όλοι μας προσφέρουμε ένα χέρι και αναζητούμε ένα άλλο χέρι για μια χειραψία πνευματικής αλληλεγγύης… Άλλη μια φορά στις “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” θα αναζητήσουμε τον Άλλον.

Το 4ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα διαρθρωθεί ως εξής:
·         Πριν από την έναρξη του κυρίως Φεστιβάλ, υπό τη μορφή προ-φεστιβαλικής εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, η ετήσια παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που αφορά το αρχαίο δράμα. Για φέτος έχει επιλεγεί η αρχαία τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της μεγάλης ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου, Αγλαϊας Παππά.
(οι προηγούμενες αντίστοιχες παραγωγές ήταν τα έργα Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες (2016), Αισχύλου Ικέτιδες (2015), Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι (2013) και Ευριπίδη Τρωάδες (2012).
Στις 9 Σεπτεμβρίου, η «Αντιγόνη» θα ταξιδέψει στο Ναύπλιο, για μία και μοναδική παράσταση στο ΦΟΥΓΑΡΟ, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
·         Ο κύριος κορμός του Φεστιβάλ Θεάτρου θα διεξαχθεί μεταξύ 2 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, με οκτώ επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις.
·         Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν όπως πάντα δύο μουσικές συναυλίες, μία στην έναρξη (2/8) με τον Σωκράτη Μάλαμα και μία στη λήξη (2/9) με τον Όθωνα Μεταξά.
·         Τις ημέρες των παραστάσεων του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου, με τίτλο «Να είμαι πάντα Άλλος»
·         Τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των μετα-φεστιβαλικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν λογοτεχνικές συναντήσεις με διακεκριμένους ποιητές και πεζογράφους.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον γραπτό χαιρετισμό του αναφέρει: Η διοργάνωση για 4η φορά του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» αποτελεί αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και ηχηρό μήνυμα ότι η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία σε μια εποχή ιδιαίτερα έντονης κρίσης για τη χώρα είναι δυναμικά παρούσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,
ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας,
ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός,
ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας, κ. Αναστάσιος Λάμπρου,
η Μεγάλη Χορηγός του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, κυρία Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ,
η εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Σ.ΦΙ.Π. Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου, Μέγα Αρωγού του Θεατρικού Ομίλου, κυρία Αφροδίτη Αναγνώστου,
αρκετοί από τους συμμετέχοντες ηθοποιούς, χορηγοί και εκλεκτοί φίλοι.
Το καλωσόρισμα και την εισαγωγή έκανε ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Ι. Σίδερης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, συντελεστές, χορηγούς και τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για την υποστήριξη και την προσφορά τους.  









  ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
         ALUSIDA POLITISMOU GREEN-BL         

Το κοινό
Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Ο χώρος
Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τέσσερα χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό περαιτέρω διαμόρφωση, για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.