eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης αποχαιρέτησε την σχολική χρονιά με μια... ''υπερπαραγωγή'' !

Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης αποχαιρέτησε την σχολική χρονιά με μια  ''υπερπαραγωγή'' γιορτή για παιδιά νηπιαγωγείου.
Επιμέλεια κειμένου:Θωμάς Ι. Σκούρτης

Πανδαισία χρωμάτων, παιδικά χαμόγελα και δρώμενα με έντονη αναφορά στα ήθη και έθιμα της Ερμιόνης ήταν κάποια απο τα χαρακτηριστικά της γιορτής.

 Μια καταπληκτική διακόσμηση, με εξαιρετικά σκηνικά που είχε επιμεληθεί η δασκαλά και οι γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης που παρέπεμπαν στην ναυτική παράδοση και το Ερμιονίτικο νοικοκυριό.

Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος η Δασκάλα κ. Ελένη Βλάσση σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου, οργάνωσαν μια άρτια και ξεχωριστή γιορτή στον προαύλιο χώρο του Αγιου Γερασιμου.

Τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών  συμμετείχαν στα παραδοσιακά δρώμενα που είχε επιμεληθεί η δασκάλα τους με ιδιαίτερη πειθαρχία ,  πιστότητα και βέβαια με τον αυθορμητισμό που διακρίνει τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Το Γιάλα - Γιάλα(η ναυαρχίδα των εθίμων της Ερμιόνης) ήταν απ΄τα πρώτα έθιμα που αναπαράστησαν τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου και επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο το αποφθεγμα των Ερμιονιτών πως... ''οι Ερμιονίτες γιορτάζουν το Γιάλα-Γιάλα απο την Κούνια τους''.

Οι αναπαραστάσεις των παιδιών του Νηπιαγωγείου για το μάζεμα της Ελιάς , του ροδιού , την Αναβίωση του κλήδονα με παραδοσιακό τρόπο,των Ερμιονιτών Κανταδόρων που τραγουδούσαν στα παραθύρια των αγαπημένων τους κοριτσιών,τους χορούς προτωπόρων Ερμιονιτών χορευτών... καθήλωσαν και μάγεψαν το κοινό που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Αγιου Γερασίμου.

Μπράβο στην Δασκάλα και τους γονείς που πραγματοποίησαν μια τέτοια ουσιαστική σχολική γιορτή, με ιδιαίτερα παιδαγωγικό χαρακτήρα, με πλούσια μηνύματα χρησιμοποιώντας αρκετά παιδαγωγικά εργαλεία για να αφουγγραστούν και να αφομοιώσουν τα παιδιά τις παραδοσιακές ρίζες των Ερμιονιτών προγόνων τους.