eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΚΗΣ:Απάντηση στην επιστολή του Γιάννη Λούμη σχετικά με τις κερκίδες του Πορτοχελιακού.



ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΜΗ
   Το γήπεδο ανήκει στο Πορτοχέλι και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Δεν ανήκει σε κανέναν πρόεδρο του Πορτοχελιακού

  
Κύριε Λούμη,
            Είναι γνώριμο το ήθος και το ύφος της επιστολής σας, μόνο που ο υποβολέας σας παρέσυρε να εκτεθείτε συνυπογράφοντας ανακρίβειες για τις δηλώσεις μου την Τετάρτη στις 16/06/2017 που αφορούσαν την τοποθέτηση κερκίδων στο Δημοτικό γήπεδο Πορτοχελίου, Οι δηλώσεις μου έγινα ΠΡΙΝ την έναρξη των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εορτής του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου και όχι στο ΤΕΛΟΣ όπως ψευδώς αναφέρετε στην επιστολή σας. Αυτά για τη δική σας ενημέρωση, για την αξιοπιστία των δηλώσεων μου οι οποίες είναι πάντοτε απλές και κατανοητές και τέλος για να ασχοληθείτε περισσότερο με θέματα ουσίας και όχι προσωπικής μισαλλοδοξίας.

            Σαν πρόεδρος της Δ.Κ.Πορτοχελίου και μέλος της Δημοτικής Αρχής είμαι υποχρεωμένος, όπως άλλωστε κάνω σε κάθε εκδήλωση να ενημερώνω για τα πεπραγμένα στο Πορτοχέλι. Αυτή είναι η θεσμική μου υποχρέωση και κανένας δεν μπορεί να μου την στερήσει ή να την υπερβεί, όπως προσπαθείτε να κάνετε, εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέδρου του Πορτοχελιακού.
            Το γήπεδο ανήκει στο Πορτοχέλι και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Δεν ανήκει σε κανέναν πρόεδρο του Πορτοχελιακού, πράγμα που σεβάστηκαν καταξιωμένοι συμπατριώτες μας από αυτή τη θέση. Μια θέση υπηρέτησης του τόπου χωρίς κανένα στοιχείο αυτοπροβολής. Είναι λειτούργημα και πάντοτε υπερίσχυε το πνεύμα συνεργασίας με την Κοινότητα, το Δήμο και τα θεσμικά πρόσωπα.
Εάν το γήπεδο δεν ήταν Δημοτικό, δεν θα ήταν δυνατόν να εκτελεστεί κανένα έργο, καμιά εργασία, καμία αδειοδότηση και βεβαίως δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν το ρεύμα και το νερό για τα οποίο δεν κάνετε καμία αναφορά.
Για του λόγου το αληθές σας θυμίζω ότι από το 2007 έως το 2010 την περίοδο που ήμουν πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου και ο κ. Σφυρής Δήμαρχος, έγιναν εργασίες στο γήπεδο (περίφραξη, αποδυτήρια, φωτισμός κ.λ.π) όπου συνέβαλλαν και συμπατριώτες μας και εκτελέσαμε έργα που ουδέποτε καπηλευτήκαμε.
            Εάν παρακολουθείτε τα κοινά και τις δηλώσεις μου, θα διαπιστώνατε ότι τα έργα που γίνανε με δωρεές (Δημοτικό Σχολείο, Ανακατασκευή του Κοινοτικού Καταστήματος, δέστρες στο λιμάνι και άλλα μικρότερα), αλλά και όσα άλλα ακολουθούν δεν τα καπηλεύτηκα.
            Το θέμα των κερκίδων του γηπέδου Πορτοχελίου υπήρξε στα αιτήματα από την πρώτη ημέρα της θητείας μας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προς τη Γ.Γ.Αθλητισμού επί υπουργίας κ. Γιάννη Ανδριανού και το γνωρίζετε. Μάλιστα στο πρώτο τουρνουά ο Δήμος διέθεσε κερκίδες στο γήπεδο. Επικαιροποιήθηκε όμως το αίτημα 6 μήνες πριν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αναστάσιο Τζανή και κατ’ επέκταση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Βασίλη Σιδέρη. Σας καλώ να επανέλθετε στην τάξη να μην παραπληροφορείτε ούτε να απαξιώνετε τις προσπάθειες.
            Η Κοινότητα μας και ο Δήμος υπηρετούν τους δημότες μας και δημιουργούν. Ο χαρακτηρισμός της καπηλείας ανήκει μόνον σε εσάς διότι φαίνεται ότι ξεχάσατε πόσες φορές η ΕΠΣΑ έχει βραβεύσει το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή και το Δήμο μας για τη μακροχρόνια προσφορά μας.
Ξεχάσατε πόσες φορές ήμουν παρόν στις εκδηλώσεις του Πορτοχελιακού, όμως το φωτογραφικό υλικό εφόσον επιθυμείτε είναι στη διάθεσή σας και μπορεί να σας τις υπενθυμίσει.
Λησμονήσατε ότι το Ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ συνιδιοκτησίας μου διατέθηκε για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πορτοχελιακού.
Αντιθέτως εσείς μη σεβόμενος τις εκδηλώσεις του τόπου μας απέχετε συνειδητά, με αποκορύφωμα την απουσία σας από τις Εθνικές εορτές για την κατάθεση στεφάνου του Πορτοχελιακού δείχνοντας ασέβεια στους ήρωες πεσόντες, για να είστε εσείς σήμερα ελεύθερος και να εκφράζετε ελεύθερα.
            Είναι γνωστό και αυτονόητο ότι δεν θα παύσω να παρευρίσκομαι στις δραστηριότητες της ομάδας μας γιατί ο Πορτοχελιακός ανήκει στον κόσμο του Πορτοχελίου, γιατί υπήρξα ενεργό μέλος της διοίκησης και επίσης τόσο εγώ όσο και ο πατέρας μου βοήθησαν για την κατασκευή του γηπέδου.
Αντιθέτως εσείς καπηλεύεστε την άνοδο της ομάδας που είναι αποτέλεσμα των παικτών, του προπονητή των γονέων και βεβαίως της διοίκησης και των παραγόντων. Γιαυτό σαν Δημοτική Αρχή πρωτοστατούντος του Δημάρχου υπήρξαν ευχαριστίες και ευχές προς τον Πορτοχελιακό που ηθελημένα αποκρύψατε.

            Εάν θέλετε να καπηλευτείτε τις κερκίδες, θα ήταν ευχάριστο για εμάς να τις προσφέρετε για να μπορείτε έτσι να εκμεταλλευτείτε ή καπηλευτείτε την ενδεχόμενη δωρεά σας.
Βαρύγδουπες δηλώσεις δεν συνάδουν με την ιδιοσυγκρασία μου, είμαι πιστός στο να υπηρετώ τον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ και να προσφέρω καθημερινά.
Σας εύχομαι καλή δύναμη καλή πορεία και οι χαρές της ομάδας αποτελούν ιδιαίτερη και ειλικρινή χαρά.
Καλό καλοκαίρι



Μανώλης Τριγκάκης
Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου