eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Η Αλήθεια για την Μαρίνα της Ερμιόνης και το Τουριστικό Καταφύγιο του Πορτοχελίου



Καταλαβαίνουμε απολύτως την αγωνιώδη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Απόστολου Λαδά,  να μας επαναλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι θα κατασκευασθούν οι Μαρίνες της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου.
Μα καλά, δεν έβαλαν μυαλό ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Λαδάς, αρμόδιος για τουριστικά έργα, όταν μας ενημέρωναν πριν επτά μήνες ότι ξεκινάει και θα ολοκληρωθεί η Μαρίνα του Πορτοχελίου;;;
Δεν τους προβληματίζει ότι σήμερα αντί για ολοκληρωμένο Τουριστικό Καταφύγιο, σχηματίστηκε μια τεχνητή ξεροπούλα στο λιμάνι του Πορτοχελίου;;;
Αντί λοιπόν για συνεχείς πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, θα έπρεπε επιτέλους να ενημερώσουν με ειλικρίνεια του Δημότες της Ερμιονίδας.
Αφού λοιπόν δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς.
Πρέπει να μάθουν οι Δημότες της Ερμιονίδας, για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει καμία δουλειά στην κατασκευή αυτών των δύο έργων.
Αυτές οι δύο Μαρίνες έχουν περάσει πλέον στα χέρια ιδιωτών.
Η Μαρίνα της Ερμιόνης και το Τουριστικό Καταφύγιο του Πορτοχελίου είναι ιδιωτικά έργα και η κατασκευή τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την οικονομική δυνατότητα – ρευστότητα της εταιρείας ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. (πρώην ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε.), στην οποία έχουν παραχωρηθεί οι δύο αυτές μαρίνες.
Οι πρώην Δήμοι Ερμιόνης και Κρανιδίου και στην συνέχεια ο Δήμος Ερμιονίδας, προχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες για να υλοποιηθεί ο στόχος της κατασκευής των δύο μαρίνων στην Ερμιονίδα.
Συγκεκριμένα, η Μαρίνα της Ερμιόνης παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α.Ε., στις 13 Απριλίου 2009 κατόπιν υπογραφής του τότε Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλου. Μάλιστα σύμφωνα με την σύμβαση ο Δήμος Ερμιόνης συμμετέχει με 4% μόνο στα έσοδα από την χρήση – εκμετάλλευση της εν λόγω μαρίνας.
Υπενθυμίζω το σχετικό με το θέμα δημοσίευμα του κ. Ιωσήφ Μερτύρη, πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ερμιόνης, ο οποίος συμμετείχε στην διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης ως εκπρόσωπος του Δήμου Ερμιόνης και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.



Όσον αφορά το Τουριστικό Καταφύγιο του Πορτοχελίου, παραχωρήθηκε η κατασκευή και η χρήση του έργου για τριάντα (30) χρόνια στην εταιρεία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. κατόπιν δημοπρασίας που έκανε ο Δήμος Ερμιονίδας το 2014, έναντι ετήσιου ενοικίου 110.000,00 €, αρχίζοντας από το πρώτο έτος λειτουργίας του.
Αυτονόητο είναι, όπως αυτό εκφράστηκε από όλους στα Δημοτικά Συμβούλια των πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδας, ότι επιθυμούμε την άμεση υλοποίηση – κατασκευή τόσο της Μαρίνας της Ερμιόνης όσο και του Τουριστικού Καταφυγίου του Πορτοχελίου.
Όπως είναι φανερό, ότι όλα εξαρτώνται από τον ιδιώτη επενδυτή, δηλαδή από την εταιρεία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. στην οποία ανήκουν οι δύο Μαρίνες και από την οικονομική ρευστότητα -χρηματοδότηση της εταιρείας προκειμένου να τις υλοποιήσει.
Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία με ανακοίνωσή της, μας πληροφόρησε ότι θέλει να εντάξει τα δύο αυτά έργα στον νέο αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να τα ολοκληρώσει, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον αυτή την εξέλιξη.
Ο Δήμος Ερμιονίδας αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία δουλεία να επεμβαίνει με συνεχείς τυμπανοκρουσίες και αλλεπάλληλα δελτία τύπου και επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Α. Λαδάς ότι είναι εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. της  εταιρείας και όχι το αντίστροφο.
Επιτέλους απαιτείται λίγη σοβαρότητα από την Δημοτική Αρχή!!!
Πρέπει να ενημερώνει με υπευθυνότητα τους Δημότες και να μην δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις!!!
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας