eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

'' Πεζοπορία στη φύση ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Περπάτησαν, από ό,τι διαβάζω 75 επισκέπτες τη διαδρομή Ηλιόκαστρο - Καταφύκι - Ερμιόνη. Έφαγαν στην Ερμιόνη. Να ένα μπουκάλι νερό, να κάτι από τον φούρνο, να ένα αναμνηστικό, να το γεύμα, να ο καφές, να οι αγορές προϊόντων στην Ερμιόνη ή Τραχειά και Κολιάκι.
Ο κάθε επισκέπτης σίγουρα άφησε 30 ευρώ στον τόπο μας. Σύνολο 2250. Χωρίς να χρησιμοποιήσουν ξενοδοχεία που για μας είναι μεγάλες επενδύσεις......
Ο διερχόμενος τουρισμός είναι ο πλέον προσοδοφόρος για τον τόπο μας. Διερχόμενος είναι και με τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους και τα κότερα. Αλλά χρειάζονται λιμάνια που είναι πανάκριβα. Η Ερμιόνη μπορεί να υποδεχθεί 200 ιστιοπλοϊκά με σύνολο 800 άτομα. Θα ξοδέψουν 30 ευρώ το άτομο; Διερχομένους στεριανούς μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλάσιους και όλες τις εποχές, μέχρι να γεμίσουν όλα τα φαγάδικα της Ερμιονίδας.
Επισκέπτες, εκδρομείς, μαθητικές, θρησκευτικές, φυσιολατρικές, αθλητικές και άλλες εκδρομές για το σπήλαιο Φράχθι, για το (μελλοντικά αναστηλωμένο) κάστρο του Θερμησιού, για το (μελλοντικά υπέρλαμπρο) Μουσείο Ερμιόνης, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο (μελλοντικά μεγαλόπρεπο) Αρχαίο Θέατρο Ερμιόνης, για να επισκεφτούν την Ομηρική Ερμιόνη (μελλοντικά κι αυτήν), για να κάνουν ποδήλατο στα καταπράσινα περιβόλια της Ερμιόνης με τις ροδιές και τα εσπεριδοειδή (μελλοντικά κι αυτά με τον μελλοντικό ερχομό του Ανάβαλου και του νερού της Τζερτζελιάς), για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και τον ιστορικό ελαιώνα του, για τις Διαδρομές: Ηλιόκαστρο - Καταφύκι - Ερμιόνη και το ανάποδο, Ηλιόκαστρο - Αδέρες, Ηλιόκαστρο - Χώριζα - Καρατζάς, Μονή Αυγού - Δυτικό Δίδυμο, για Μετόχι με σκοπό να πάνε στην Ύδρα.
Ούτε το ρεύμα των στεριανών διερχομένων, ούτε των δια θαλάσσης δημιουργείται αυτόματα. Πρέπει ο τόπος μας να το δημιουργήσει με καινοτόμες ιδέες και έργα. Τίποτα δεν σου προσφέρεται στο πιάτο.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος