eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή

Την Τρίτη 29/04/2014 έγινε σύσκεψη υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού της Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή και με παρουσία φίλων της κίνησης. Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η ΑΝΟΔΙΚΗ δυναμική του συνδυασμού και εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες ώστε αυτή να συνεχιστεί ως τη μέρα των εκλογών και να γίνει πραγματικότητα η ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ , στην αυτοδιοικητική πορεία στο Δήμο Ερμιονίδας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρέχοντα ζητήματα καθώς και θέματα της προεκλογικής περιόδου και αποφασίστηκαν τα εξής:

1)  Η Ρι.Κ.Ερ. Συμμετοχή προτείνει στους λοιπούς πέντε συνδυασμούς την πραγματοποίηση, σε κατάλληλο χώρο, κοινής συζήτησης – τοποθέτησης όλων των υποψηφίων Δημάρχων, με την παρουσία πολιτών, για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν την Ερμιονίδα. Εφόσον η πρόταση γίνει αποδεκτή, θα οριστούν από κοινού οι παράμετροι και οι τεχνικές λεπτομέρειες.
2)    Η κίνησή μας διαφωνεί απόλυτα με την ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Αργολίδας, από 01/05/2014 να μην περνούν τα λεωφορεία του μέσα από τα Δίδυμα και ν’ αφήνουν τους επιβάτες στον Σταυρό. Ζητάμε από το ΚΤΕΛ και κάθε άλλο αρμόδιο, να μην ισχύσει αυτό. Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή να πάρει θέση και να ενεργήσει άμεσα, ώστε να μην συμβεί αυτό. Καλούμε και τους πολίτες των Διδύμων να μη δεχτούν τετελεσμένα και να αντιδράσουν σε μία ακόμα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
3)    Η κίνησή μας στηλιτεύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια υποψηφίου συμβούλου, άλλου συνδυασμού, να εμπλέξει στις εκλογές γνωστό εφοπλιστή. Να εμφανίσει «Μαικήνες» στο Δήμο μας. Να υπονοεί ότι τυχόν ψήφισή του από τους πολίτες της Ερμιονίδας, θα σημαίνει γενναία χορηγία του κ. Δ. Διαμαντίδη, για έργα υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό λέγεται προσπάθεια ωμού επηρεασμού της ψήφου και ψυχολογικού εξαναγκασμού εκ του ασφαλούς. Άμα εκλεγεί, καλώς, αν όχι, τότε δε έχασε και τίποτα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες λογικές. Εάν ο εφοπλιστής αγαπάει τόσο τον τόπο και τη νεολαία του, ας βγει να δηλώσει ότι θα κάνει χορηγίες, ανεξάρτητα από το ποιος Δήμαρχος θα εκλεγεί στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
4)  Η κίνησή μας είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κατασκευαστική αυθαιρεσία γίνεται στις ακτές μας, άσχετα με το ποιος είναι ο κατασκευάζων (όπως ο Βασιλιάς της Ολλανδίας στο Δορούφι). Οι νόμιμες διαδικασίες πρέπει να ισχύουν για όλους. Περαιτέρω δε, η παρουσία και ο ελλιμενισμός σκαφών μπροστά από τη βίλα του στο Δορούφι, δεν μπορεί να αφαιρεί τα θεμελιώδη  δικαιώματα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στις παραλίες τους. Επιπρόσθετα, γι αυτό το θέμα, τονίζουμε ότι ουδέποτε λάβαμε ως κίνηση κάτι σχετικό με το θέμα, από περιβαλλοντικό σωματείο. Γι αυτό το λόγο περιμένουμε και την ανασκευή της ανακοίνωσης του σωματείου, σε ότι μας αφορά (περί όλων των δημοτικών παρατάξεων).
5)  Με την ευκαιρία της αυριανής μεγάλης μέρας της Πρωτομαγιάς, χαιρετίζουμε κάθε αγώνα, κάθε προσπάθεια που έχει γίνει ως σήμερα, για να ζουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ανθρώπινες συνθήκες και ν’ απολαμβάνουν μέρος του παραγόμενου πλούτου. Η μέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με προσπάθεια και αγώνα. Αυτό είναι πιο επίκαιρό από ποτέ. Ας το σκεφτούμε τώρα, μπροστά στις Δημοτικές εκλογές.

Για την Ρι. Κ.Ερ. Συμμετοχή
Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Κώστας Π. Λυμπερόπουλος