eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη,
αξιότιμοι κύριοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
αγαπητοί συνεργάτες της Δημοτικής μας Παράταξης,
φίλοι εισηγητές,
κυρίες και κύριοι,
σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την παράταξή μας, για την «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», που πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μία θεματική εκδήλωση με θέμα : « Η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη». Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εισηγητές και τον συντονιστή που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου. Με την σημερινή εκδήλωση εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή, γυρίζουμε σελίδα, πιστεύουμε ότι ο τόπος μας και η ευρύτερη Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις. Έχει ανάγκη από μία συνεργασία όλων των φορέων (κοινωνικών εταίρων, επιστημονικών ιδρυμάτων, από όλο το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας) για να ξεφύγουμε από την παρούσα οικονομική κρίση που  ταλανίζει την πατρίδα μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την αναπτυξιακή διαδικασία, να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, μιας νέας τουριστικής εικόνας για να κερδίσουμε ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην τουριστική αγορά. Πρεσβεύουμε σε μία νέα συλλογικότητα, σε μία νέα Δημοτική Αρχή που θα ενεργοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, όλες τις κοινωνικές – δυναμικές ομάδες για να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσης για την νέα προγραμματική – δημοτική περίοδο 2014-2019. Σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να δώσουν το παρόν (οι Ενώσεις Ξενοδόχων, τα Επιμελητήρια, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού). Χρειαζόμαστε μία επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας.
Κύριες προτεραιότητές μας - δεσμεύσεις της παράταξής μας είναι οι εξής:
  1. Άμεση υλοποίηση των τουριστικών υποδομών που έχουν προγραμματιστεί στον τόπο μας. Το τουριστικό καταφύγιο στο Πορτοχέλι και η τουριστική μαρίνα στην Ερμιόνη αποτελούν σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία απατούνται να υλοποιηθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο.
  2. Υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων που υλοποιούνται στον τομέα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, με παράλληλη δέσμευση προς όλους για την τήρηση της νομιμότητας και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στη φυσική ομορφιά της Ερμιονίδας.
  3. Στήριξη των προσπαθειών που γίνονται τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Νομού Αργολίδας για την ίδρυση και λειτουργία οργανισμών τουρισμού – γραφείων τουρισμού με την συμμετοχή των Δήμων, του Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων. Ο τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου είναι πλέον γεγονός με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία καθώς επίσης και το Επιμελητήριο Αργολίδας έχει πάρει μία ανάλογη πρωτοβουλία. Είμαστε στην τελική φάση δημιουργίας ενός φορέα τουρισμού σε επίπεδο Αργολίδας.
  4. Ο σχεδιασμός μας είναι για ένα ενιαίο τουριστικό προορισμό, τόπο για την Ερμιονίδα, για την Αργολίδα, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κοινός τόπος, κοινός προορισμός μία συλλογική προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου προγράμματος τουριστικού μάρκετινγκ.
  5. Ίδρυση και λειτουργία σε επίπεδο Δήμου Ερμιονίδας μιας Γραμματείας που θα ασχολείται με την χάραξη και την υλοποίηση τουριστικής πολιτικής στα πλαίσια του Δήμου μας και θα συνεργάζεται με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου μας και με τους άλλους «Τουριστικούς Οργανισμούς» σε κεντρικό, Περιφερειακό και Νομαρχιακό επίπεδο.
  6. Απαιτείται να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας και να συνδέονται με τις τουριστικές υποδομές και την τουριστική εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου- Πορτοχελίου – Κοιλάδας το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση προς δημοπράτηση θα βελτιώσει τη ζωή των δημοτών μας αλλά ταυτόχρονα θα διαμορφώσει μία νέα εικόνα για το τουριστικό προϊόν.
Επομένως τα δημοτικά έργα που εκτελεί ο Δήμος οριοθετούν τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμβάλλουν έμπρακτα στην τουριστική ανάπτυξη.
Παίρνουμε την σκυτάλη και αγωνιζόμαστε με όπλο την πείρα μας, τη γνώση μας, την εμπειρία μας, τη θέλησή μας να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας ( αποχέτευση, ύδρευση, διαχείριση απορριμμάτων, οδικό δίκτυο, λιμενικές εγκαταστάσεις), οι οποίες αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας και θα βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν.
Σας προσκαλώ να δώσουμε ένα αγώνα, να ενώσουμε την κοινωνία, να αλλάξουμε σελίδα, να συμβάλλουμε όλοι στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, η οποία με την σειρά της θα βελτιώσει και την καθημερινότητα μας.
Ο Δήμος Ερμιονίδας μας χρειάζεται όλους, χρειάζεται μία νέα συλλογικότητα για να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί με μία νέα κοινωνική συμφωνία για την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των κατοίκων του.
Η τουριστική ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και ο Δήμος Ερμιονίδας από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 θα πρωταγωνιστεί σε αυτή τη διαδικασία, σε αυτή την πολιτική επιλογή.
                                                                                                ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
                                                            Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

1. κ. Τάσος Λάμπρου - υποψήφιος Δήμαρχος
2. κ, Κων/νος Μαρινάκος - Δρ. Ακαδημαικός , Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου
3. κ. Ιωάννης Προβής - δημοσιογράφος , Διευθυντής του περιοδικού SARONICA MAGAZINE
4. κ. Δημήτρης Σίδερης - Προιστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Α/θμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου