eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

''ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ – ΛΥΓΟΥΡΙΟ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ''


Την Μεγάλη Τετάρτη  πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια του νέου δρόμου Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη Αργολίδας-Θέατρο Επιδαύρου, Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014.
Με την παράδοση αυτού του οδικού άξονα στη κυκλοφορία και τη σύνδεσή του με το τμήμα Χάνι Μερκούρη- Λυγουριό, παραδόθηκε  ολοκληρωμένος στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό- Λυγουριό, Επίδαυρος  μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει ι τα χωριά Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά
δεκαπέντε λεπτά της ώρας τη διαδρομή Ναύπλιο- Λυγουριό,  Επίδαυρος ενώ αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών.
Η ολοκλήρωση του νέου δρόμου μήκους 8 χιλιομέτρων, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ κόστισε τελικά 4,6 εκατ. ευρώ.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρουσία τπου Υπουργού ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ.Ανδριανού, του Περιφερειάρχη Πελοποννησου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Α. Χειβιδόπουλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη υγείας Φ.Στεφανόπουλου, του Δημάρχου Επιδαύρου Κ.Γκάτσιου, των περιφερειακών συμβούλων Β.Σιδέρη και Γ.Λαπαθιώτη, της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Άννας Μαντά και αρκετου κόσμου απο την γύρω περιοχή.